• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bojim li se otkaza? Kao da pitate vozača Formule 1 boji li se brze vožnje"

Autor mondo.ba

Slikovito je Mauricio Sari govorio o sudbini na klupi Juvea

 Mauricio Sari boji li se otkaza kao da pitate vozača Formule boji li se brze vožnje Izvor: Guliver/Getty Images/Yifan Ding

Torinski Juventus nalazi se na korak od devete uzastopne titule u Seriji A.

"Bjankoneri" su nakon 33 utakmice lideri sa 77 bodova, šest više od Intera i Atalante, koja je sinoć odigrala svoj 34. meč u Kalču.

Potrebna je, zaista, istinska senzacija da Sari ne nastavi niz koji je 2012. godine počeo Antonio Konte, a 2015. nastavio još jedan italijanski strateg, Masimilijano Alegri.

Možda će vas zanimati

Ipak, u posljednjim nedjeljama, ali i mjesecima, spominje se da bi moglo, i pored odbrane Skudeta, da dođe do promjene na klupi, prvenstveno zbog, prema navodima medija na Apeninima, prilično narušenog odnosa Mauricija Sarija i prve zvijezde tima i ponajboljeg igrača planete, Kristijana Ronalda.

U najavi meča sa Lacijom, koji se igra sutra u Torinu sa početkom u 21:45, ponovo se povela polemika po pitanju Sarijeve sudbine na klupi crno-bijelih, ali je nekadašnji trener Napolija i Čelsija pred derbi sa "nebeskoplavima" izbjegao konkretan odgovor na to pitanje.

"Moja budućnost je sutra", diplomatski je rekao Sari, aludirajući na "onu trenersku" da je prva naredna utakmica najvažnija.

"Moramo da se koncentrišemo na naredne utakmice, a prva je već sutra. Sve što dolazi kasnije je posljedica toga."

Da li je zabrinut za budućnost u Juventusu?

"Upitati me da li sam zabrinut za posao u Juveu je kao da pitate vozača Formule 1 da li se boji brze vožnje! Sve je to dio trenerske profesije. Ako pobjeđujete, dobri ste, ako gubite, loši ste, jednostavno je to tako."

Juventus, inače, nije trijumfovao na posljednje tri utakmice u prvenstvu (poraz od Milana 4:2 i remiji sa Atalantom (2:2) i Sasuolom (3:3)), a do kraja takmičenja, osim duela sa Lacijom, još će igrati protiv Udinezea, Sampdorije, Kaljarija i Rome.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC