• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldov "blickrig" za TITULU, Sergej promašio "slobodnjak" za bod Lacija!

Autor mondo.ba

Dva gola je postigao Portugalac u duelu sa Lacijom, koji je mogao da ostane neporažen - da je Sergej Milinković-Savić u finišu bio precizan iz slobodnog udarca

 34. kolo Serija A Juventus Lacio 2 1 Izvor: Marco Alpozzi/LaPresse

U danima iščekivanja "restarta" Serije A, nestrpljivo se čekao baš ovaj dan…

Lacio je slabim rezultatima tokom "postkarantinskog" fudbala uspio da ga "pokvari", a niz loših ostvarenja nastavio je i večeras. "Krivac" za to je, prije svega, sjajni Kristijano Ronaldo:

JUVENTUS – LACIO 2:1 (0:0)
/Ronaldo 51 penal, 54 - Imobile 83 penal/

Možda će vas zanimati

Portugalac je bio precizan dva putaza samo tri minuta igre u drugom poluvremenu, ili, da budemo konkretniji, u intervalu od 51. do 54. minuta.

Ronaldo je prvo šutirao sa distance, a lopta je na putu ka Tomasu Strakoši u ruku pogodila Bastosa.

Na njegovu, ali i žalost saigrača i Inzagija, dogodilo se to u šesnaestercu, pa je nakon gledanja snimka Danijele Orsato pokazao na "kreč", sa kojeg je CR7 bio precizan, 12. put u ovosezonskom šampionatu.

Nedugo kasnije, pogriješio je Luiz Felipe na centru, Paulo Dibala "oteo" loptu, krenuo naprijed a potom nesebično proigrao Ronalda kojem je preostala rutinska realizacija protiv večeras oslabljenog Inzagijevog tima (u kombinaciji za meč nisu bili Korea, Radu, Luis Alberto, Lulić…).

U tom trenutku Ronaldo je sa 30 golova na listi strijelaca prestigao Ćiru Imobilea, koji, ipak, u finišu meča nije dopustio Portugalcu da se osami na prvom mjestu.

I Ćiro je jedan penal pretvorio u gol, nakon nesmotrene greške Leonarda Bonućija, dok je u finišu meča Ščešni odbranio silovit udarac Sergeja Milinkovića-Savića iz slobodnog udarca i, zajedno sa Ronaldom, odveo svoj tim na 11 bodova više u odnosu na večerašnjeg rivala.

A nije tako izgledalo prije samo 30 dana...

Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Lacio je loše startovao u tekućoj sezoni Serije A, osvojio četiri boda od mogućih devet, a onda kasnije tokom takmičarske godine oduševio fudbalsku javnost kako u Italiji, tako i na Starom kontinentu.

Puleni Simonea Inzagija nanizali su 11 prvenstvenih pobjeda i oborili rekord one generacije Lacijala iz sezone 1998-99, za koju su, između ostalog, igrali sadašnji treneri Bolonje i Crvene zvezde Siniša Mihajlović i Dejan Stanković, a koja je "nakuckala" devet trijumfa u nizu.

U trenutku suspenzije prvenstva, Juventus je na svom kontu imao 63 boda, a Lacio, koji je već dva puta nadigrao Juventus ove sezone, samo jedan manje, i kad je objelodanjeno da će se "bjankoneri" i "nebeskoplavi" sastati 20. jula, mnogi su pomislili da je ovo TO veče – veče direktnog okršaja za Skudeto.

Najveći krivac što ipak nije došlo do željenog scenarija je sam Lacio koji je, ne računajući večerašnju, na sedam utakmica nastavka sezone osvojio isto toliko bodova. Prosute su dvije trećine od maksimalnog broja bodova, a u julu Lacio uopšte ne zna za trijumf, što je umnogome učinilo da večerašnji derbi umnogome izgubi na značaju.

Nakon večerašnje pobjede, Juventus ima osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, Inter, dok je Lacio na četvrtom mjestu.

Senad Lulić ranije je tokom jula govorio da "osvajanje Skudeta nije ni planirano za ovu sezonu, već da je sav fokus usmjeren ka plasmanu u Ligu šampiona".

Njegov tim za sada ima grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja, prvu nakon sezone 2007-08, ali ako Lacio na kraju završi kao četvrtoplasirani, ne može da bude spokojan sve dok su Napoli i Roma u borbi za evropske titule.

Ako, naime, "vučica" u Njemačkoj podigne trofej na završnom turniru drugog po jačini evro-takmičenja, a Napolitanci u Portugalu na fajnal-ejtu Lige šampiona osvoje prvu evropsku titulu nakon više od tri decenije (Kup UEFA iz 1989. godine), iz Serije A će u Ligu šampiona, zbog pravila UEFA o najviše pet ekipa u LŠ iz jedne države, ići timovi koji su na prvom, drugom i trećem mjestu.

E, zato je važno da se SMS i društvo ne kockaju u preostale četiri runde i da pokušaju da pobjegnu sa te četvrte pozicije…

SERIJA A – 34. kolo:

Ponedjeljak:

Juventus – Lacio 2:1 (0:0)
/Ronaldo 51 penal, 54 - Imobile 83 penal/

Igrano u nedjelju:

Parma – Sampdorija 2:3 (2:0)
/Žervinjo 18, Berežinski 40 autogol – Šabo 48, Kvaljarela 69, Bonacoli 78/

Đenova – Leće 2:1 (1:0)
/Sanabrija 7, Gabrijel 81 autogol – Mankozu 60/

Fiorentina – Torino 2:0 (1:0)
/Lianko 2 autogol, Kutrone 75/

Breša – SPAL 2:1 (0:1)
/Žmrhal 69, 90+3 - Dabo 43/

Napoli – Udineze 2:1 (1:1)
/Milik 31, Politano 90+5 - De Pol 22/

Roma – Inter 2:2 (1:1)
/Spinacola 45+1, Mkitarjan 57 - De Fraj 15, Lukaku 87 penal/

Igrano u subotu:

Verona – Atalanta 1:1 (0:0)
/Pesina 59 - Zapata 50/

Kaljari – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Žoao Pedro 63 - Kaputo 12/

Milan – Bolonja 5:1 (2:1)
/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49, Rebić 57, Kalabrija 90+2 – Tomijasu 45/

TABELA: Juventus 80, Inter 72, Atalanta 71, Lacio 69, Roma 58, Napoli 56, Milan 56, Sasuolo 48, Verona 45, Bolonja 43, Kaljari 42, Fiorentina 42, Sampdorija 41, Parma 40, Torino 37, Udineze 36, Đenova 33, Leće 29, Breša 24, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC