• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šibenčani odjavili "Pecaru" zbog korone: Ogorčenje u Širokom Brijegu!

Autor mondo.ba

Novi hrvatski prvoligaš Šibenik samo tri dana prije meča u Širokom Brijegu odustao od dolaska u Hercegovinu.

 Široki Brijeg: Nekorektno otkazivanje meča sa NK Šibenik Izvor: MONDO/Samir Cacan

Hercegovački klub je ogorčen i razoračan ponašanjem Šibenika, navedeno je u saopštenju kluba sa "Pecare", koje prenosimo u cjelosti.

"Iako je ekipa Širokog Brijega u glavnoj provjeri uoči nove sezone trebala odmjeriti snage s Šibenikom u subotu na stadionu 'Pecara', novi hrvatski prvoligaš obezvrijedio je dogovor i otkazao dolazak u Široki Brijeg.

Možda će vas zanimati

Ne krijemo kako smo ostali ne malo iznenađeni i razočarani odlukom šibenskog prvoligaša. Iako svjesni aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom korona virusa (COVID-19), potez sa Šubićevca i otkazivanje dolaska samo tri dana prije planirane utakmice smatramo krajnje nekorektnim, posebno jer se radi o ključnoj pripremnoj utakmici naše ekipe.

Ne sumnjamo da se utakmica ipak mogla odigrati uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite. Uostalom, na isti način kako su odigrane i sve dosadašnje pripremne utakmice, a kako se igraju utakmice i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i širom Evrope.

Na kraju, obavještavamo naše navijače i svekoliku sportsku javnost kako će umjesto Šibenika ulogu protivnika u generalnoj probi uoči nove sezone preuzeti hrvatski trećeligaš Neretvanac iz Opuzena, naši sportski prijatelji koji su izašli u susret i pristali da dođu odigrati utakmicu te kojima ovim putem još jednom zahvaljujemo na maksimalnoj susretljivosti.

Utakmicu će biti odigrana u subotu, 25. jula na "Pecari" u 18 sati uz direktan prenos na Radiotelevizija Herceg-Bosne", navedeno je u saopštenju Širokobriježana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC