• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA? ŠTA? ŠTA? "Penzionisali" dres igrača od 17 godina posle 44 meča!

Autor Milutin Vujičić

Verovali ili ne...

 Birmingem-siti-povukao-dres-Dzud-Belingam-17-godina-transfer-Borusija-Dortmund Izvor: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Na prvi pogled deluje kao potpuna izmišljotina, ali verujte da nije:

Birmingem siti povukao je iz upotrebe dres Džuda Belingama, 17-godišnjeg fudbalera, pošto je mladi Englez ostvario ovog leta transfer u Borusiju Dortmund.

Možda će vas zanimati

Ovu vest Birmingem siti objavio je na svom zvaničnom sajtu ostavivši navijače "plavih" bez reči, pošto u istoriji fudbala niko nikada nije povukao dres tinejdžera, pošto je takva vrsta priznanja ostavljena samo za najveće legende kluba.

"22" više neće nositi niko u Birmingemu pošto je Belingam ostavio takav utisak na rukovodstvo da su odlučili da taj broj povuku iz upotrebe nakon svega njegova 44 nastupa za klub.

Jedan od najtalentovanijih igrača sa Ostrva igrao je zaista odlično u Čempionšipu ove sezone, prve u profesionalnoj karijeri, postigao je četiri gola i zabeležio tri asistencije, ali teško da je očekivao da niko posle njega u Birmingemu neće nositi broj "22".

Interesantno, od 12 ukupno povučenih brojeva iz upotrebe u engleskom fudbalu, čak devet je posthumno dodeljeno, dok su dva bila zbog toga što su ti igrači imali problema sa zdravljem.

Iz tog ugla, potpuno neverovatno zvuči da neko ko je tek zakoračio na veliku scenu, odigrao samo jednu sezonu u klubu, dobije toliko poštovanje. S obzirom na to da je Birmingem zaradio oko 20 miliona evra od transfera, možda su se i time vodili?

Interesantno je da je Belingam zanimljivo predstavljen u Dortmundu, uz pesmu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC