• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha zagrlio starog prijatelja, a onda u 93. minutu gurnuo Leće u Seriju B!

Autor mondo.ba

Odlična utakmica na "Dal'Ari"...

 Bolonja - Leće 3:2, Serija A, 36. kolo Izvor: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images Europe

Družba je družba, a služba je služba!

Siniša Mihajlović i Fabio Liverani su postali prijatelji još dok su bili saigrači u Laciju od septembra 2001. godine.

Možda će vas zanimati

Tada je Italijan stigao iz Peruđe u rimske "nebesko-plave", gdje su dijelili svlačionicu naredne tri sezone, kada je srpski "bombarder" odlučio da ode u milanski Inter. Upravo te sezone su zajedno osvojili trofej u Kupu Italije pobjedom nad Juventusom.

Danas, 16 godina kasnije, Mihajlović je kao trener Bolonje srdačno dočekao stratega Lećea na "Renato Dal'Ari", a onda praktično gurnuo goste ka Seriji B u sjajnoj utakmici!

BOLONJA - LEĆE 3:2 (2:0)

Već poslije pet minuta Bolonja je vodila 2:0 i propustila barem još tri-četiri stopostotne šanse da odmah pošalje Leće u niži rang, da bi u finišu prvog dijela greška golmana domaćih Tomaša Skorupskog vratila goste u meč.

U nastavku su stigli do izjednačenja i bili na korak od preokreta, ali susret je okončan pobjedom Bolonje i to pogotkom Muse Barou u 93. minutu kojim je Leće ostao na četiri boda "minusa" u odnosu na Đenovu, prvu ekipu iznad crte, a do kraja su ostale još dvije utakmice.

Domaćin je bio bez ikakvog imperativa, ali već je u prvom napadu u 62 sekundi Musa Barou petom majstorski progirao Rodriga Palasija, a iskusni argentinski napadač je poslao loptu u mrežu - 1:0.

Samo tri minuta kasnije, Roberto Sorijano je udvostručio prednost udarcem sa ivice kaznenog prostora - 2:0.

Šokantan početak potpuno je paralisao Liveranijev tim, pa je do odlaska na odmor Bolonja mogla još barem tri-četiri puta da savlada brazilskog golmana Gabrijela. Najbliži je bio Musa Barou, koji je u 30. minutu čak uzdrmao i stativu.

Tek u finišu prvog poluvremena probudio se Leće, kojem gori pod nogama kad je u pitanju opstanak.

Nakon greške Tomaša Skorupskog u sudijskoj nadoknadi, kapiten gostiju Marko Mankosu je grudima unio loptu u njegovu mrežu i vratio Leće iz nokdauna - 2:1.

Bolonja je time izjednačila negativni rekord Verone po broju uzastopnih utakmica (31) bez primljenog gola u istoriji Serije A. Veroni je to uspjelo za rukom u periodu od 1992. do 1997. godine.

S obzirom da su gostima sa krajnjeg juga Italije bila neophodna sva tri boda da sačuvaju nadu, žestoko su krenuli u nastavku, ali se Skorupski iskupio za grešku kod primljenog gola, odbranivši udarac Filipa Falka uz pomoć prečke, koja je spriječila izjednačenje Lećea.

Ipak, u 66. minutu ni Skorupski ni prečka nisu mogli da zaustave Falka, koji je nakon solo akcije izjednačio rezultat - 2:2.

Izvor: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images Europe

Falko je pet minuta prije kraja opet savladao golmana Bolonje za potpuni preokret na "Dal'Ari", ali se na gol-liniji ispriječio rezervista Ladislav Krejči i spasio Mihu novog poraza.

Duboko u sudijskoj nadoknadi sijevnula je kontra Bolonje i Musa Barou je "naplatio" sve promašaje iz prvog poluvremena za pobjedu domaćina, kojim je prekinuta serija od čak pet mečeva bez trijumfa - 3:2.

Serija A, 36. kolo

Bolonja - Leće 3:2 (2:0)
/Palasio 2, Sorijano 5, Barou 90+3 - Mankosu 45+2, Falko 66/

Roma - Fiorentina 19.30
Kaljari - Udineze
SPAL - Torino
Verona - Lacio
Juventus - Sampdorija 21.45

Subota
Breša - Parma 1:2 (0:0)
/Desena 62 - Darmijan 59, Kuluševski 81/

Đenova - Inter 0:3 (0:1)
/Lukaku 34, 90+3, Sančez 82/

Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0)
/Hisaj 8, Alan 90+3/

Odigrano u petak

Milan - Atalanta 1:1 (1:1)
/Čalhanoglu 14 - Zapata 34/

Tabela: Juventus 80, Inter (+1) 76, Atalanta (+1) 75, Lacio 72, Roma 61, Milan (+1) 60, Napoli (+1) 59, Sasuolo (+1) 48, Verona 46, Parma (+1) 46, Bolonja (+1) 46, Fiorentina 43, Kaljari 42, Sampdorija 41, Udineze 39, Torino 38, Đenova 36, Leće (+1) 32, Breša (+1) 24, SPAL 19

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC