• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Portu trofej Kupa nakon devet godina - znate li ko ga je podigao?

Autor mondo.ba

Gest trenera Serđa Konseisaa je vrijedan svake hvale

 Porto trofej u Kupu podigao Iker Kasiljas Izvor: Matthias Hangst/Getty Images Europe

Fudbaleri Porta su nakon dvije godine vratili trofej šampiona Portugala u svoje vitrine, a sinoć su takmičarsku godinu ukrasili osvajanjem pehara i u kup-takmičenju – što je prvi trofej za "plavo-bijele" u ovom takmičenju još od 2011. godine!

Porto je sinoć, uprkos činjenici da je u 38. minutu ostao sa igračem manje zbog isključenja Luisa Dijaza, a potom i trenera Serđa Konseisaa, koji je isključen neposredno nakon toga, za samo 15 minuta igre u drugom poluvremenu dva puta poentirao preko Čansela Mbembe i, praktično, ovjerio osvajanje trofeja, koji je visoko u vazduh podigao niko drugi nego – Iker Kasiljas!

Možda će vas zanimati

Kultni golman madridskog Reala, gdje je proveo 16 godina, u Porto je stigao u ljeto 2015. godine kao slobodan igrač, ali je u proljeće prošle godine fudbalski svijet ostao šokiran viješću da je na jednom treningu portugalskog kluba pretprio srčani udar.

Uspješno se oporavio, ali je morao da prekine karijeru i da se posveti drugim životnim obavezama.

Izvor: Matthias Hangst/Getty Images Europe

Sada je u Portu trener golmana, a prvi trener, Portugalac Serđo Konseisao, odlučio je da baš Iker bude TAJ koji će podići trofej portugalskog kup-takmičenja.

Nije Kasiljas, inače, drugi na vječnoj listi Reala po broju nastupa (725), propustio priliku da se zahvali nekadašnjem krilnom napadaču Porta, Lacija, Parme, Intera... Učinio je to putem Instagrama.

"Koliko je ozbiljan i kvalitetan trener, još više je vrhunska osoba. Tokom ove tri godine (Konseisao stigao 2017. godine, prim.aut.), mogao sam da vidim da je veoma posvećen i da ga krasi veliki takmičarski duh. Stalno želi da pobjeđuje i takvo razmišljanje je usadio i igračima. Znam da je sad lako biti pametan i komentarisati, ali ako se Porto tokom prethodne tri godine borio za trofeje, to je zahvaljujući njemu", poručio je Iker a na kraju dodao:

"Čestitam svim navijačima Porta. Nevjerovatna sezona."

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC