• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živa legenda španskog fudbala u 41. godini ostvaruje san - nema odustajanja, on je svima primjer!

Autor Mladen Šolak

Dva dobra rezultata dijele ga od podviga o kojem će se pričati.

 Nino-kapiten-Elce-plasman-u-Primeru-gol-u-41.-godini Izvor: Screenshot

On nikad nije igrao za reprezentaciju, niti je igrao za "A" tim Reala ili Barselone. Karijeru je proveo u klubovima koji nisu u centru pažnje i uglavnom se "šetao" iz prve u drugu, a prije nekoliko godina i u treću ligu.

Ipak, kapiten Elčea Nino najstariji je igrač profesionalnog španskog ranga i podrazumijeva se da je najstariji strijelac, jer je 10. juna ove godine proslavio okruglo 40.

Možda će vas zanimati

Ovog ljeta on živi svoju "drugu" ili "treću" mladost i malo ga dijeli od rezultata za pamćenje - povratka u Primeru!

Njegovim golom, Elče je u nedjelju pobijedio Saragosu u gostima na "La Romaredi" 1:0 i ušao u finale plej-ofa za plasman u Primeru.

Svojim osmim pogotkom ove sezone, Nino je ponovo postao zvijezda čitave Španije, "gladne" fudbala poslije jako teških mjeseci borbe protiv virusa korona. Zato će svi sa posebnom pažnjom pratiti mečeve za ulazak u eltini rang, u kojem će Elče igrati protiv Đirone 20. i 23. avgusta.

Maraš i Petrović bez Primere

U drugom polufinalu je Đirona eliminisala Almeriju pobjedom 2:1, čime su srpski internacionalci Nikola Maraš i Radosav "Raća" Petrović ostali bez šanse da se plasiraju u Primeru u dresu Almerije.

Nije iznenađenje što će mnogi i tada navijati za Nina, koji je početkom i sredinom devedesetih učio fudbal u Realu, ali ipak postao legenda Elčea.

Prvi gol u dresu koji i sada nosi postigao je još 1998. Prije 22 godine!

Taj klub ga je još 1997. dočekao kao Realovog i pružio mu šansu. On je uzvratio za to, igrao osam godina za Elče i vratio mu se nakon decenije, 2016. U međuvremenu je igrao za Levante, Tenerife i Osasunu...

Od povratka u klub pa do sada, veteran je imao cilj da vrati ekipu u Primeru, u sezoni 2017/18 čak je morao i u treći rang, a sada je na 90 minuta od ostvarenja sna.

Ova priča o heroju-veteranu vjerovatno bi izgledala drugačije da je vezista Saragose Havi Ros u 87. minutu, pri rezultatu 1:0 za Elče, bio manje fokusiran na sebe a više na značaj penala koji izvodi, pošto se obrukao izvođenjem "panenke".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC