• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Italijani i Poljaci samo priprema za baraž za EURO, to nam je prioritet!"

Autor mondo.ba, agencije

Evo šta je, nakon danas objavljenog spiska, rekao selektor BiH Dušan Bajević

 Dušan Bajević spisak Liga nacija komentar Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Utakmice baraža Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo za nas su glavni prioritet i susreti protiv Italije i Poljske u Ligi nacija dobro će nam poslužiti da vidimo s kakvim kvalitetom raspolažemo u ovom trenutku", rekao je selektor reprezentacije BiH Dušan Bajević, koji je danas saopštio spisak igrača na koje računa za prve dvije utakmice druge sezone Lige nacija.

Možda će vas zanimati

Odgovarajući onlajn na pitanja novinara, postavljena putem službenog mejla, obzirom na to da nije organizovana uobičajena konferencija za novinare zbog specifične situacije uzrokovane pandemijom virusa korona, Bajević je kazao da su sve utakmice koje igra reprezentacija veoma važne, te da će učiniti sve da u predstojećim duelima ostvare što bolji rezultat.

Ističe da vjeruje u svoje igrače i da mogu da ostvare željene rezultate.

"Želja mi je da svi dođu zdravi na okupljanje, da ne bude problema sa koronom. Okupićemo se 31. augusta u Zenici gdje ćemo imati optimalne uslove za rad. Tu ćemo biti do 3. septembra kada idemo u Italiju. Za ta tri dana pokušaćemo uraditi nešto, bolje se upoznati...", rekao je Bajević.

Dodaje da će igračima biti teško da igraju pred praznim tribinama te izrazio nadu da će što prije biti moguće organizovati utakmice uz prisustvo navijača.

Novinare je zanimala situacija s Anelom Ahmethodžićem i Dennisom Hadžikadunićem, koji su izrazili želju da nastupaju za reprezentaciju BiH ali nisu dobili poziv.

Trener reprezentacije BiH Slaven Musa pojasnio je da pomenuti igrači nisu pozvani samo iz razloga što je u toku procedura promjene sportskog državljanstva zbog čega ne mogu konkurisati za ove dvije utakmice.

"Pregledali smo mnogo njihovih utakmica i smatramo da su kvalitet za reprezentaciju. Zvjezdan Misimović je razgovarao s njima i njihovim roditeljima, oni su izrazili želju da zaigraju za BiH, ali ne možemo uticati na dužinu procedura i to je jedini razlog. Nadamo se da će se procedura završiti i za naredno okupljanje u oktobru da ćemo ih imati na raspolaganju", rekao je Musa i dodao da već sutra očekuju da Ahmethodžić dobije pasoš BiH na osnovu čega će pokrenuti proceduru promjene sportskog državljanstva.

Kada je u pitanju nastup Senada Lulića, trener Rusmir Cviko kazao je da se fudbaler Lacija još nije u potpunosti oporavio od povrede.

"Imao je nezgodnu povredu i nije se oporavio. Neće biti na okupljanju jer nije u trenažnom procesu. Nadamo se da će se što prije zaliječiti i staviti na raspolaganje stručnom štabu", rekao je Cviko.

Podsjetimo, BiH će 4. septembra gostovati u Firenci, dok će Poljake dočekati tri dana kasnije u Zenici.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC