• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester potpuno poludeo: Na golmane će trošiti 30.000.000€, De Hein konkurent dobija veliku povišicu!

Autor Nebojša Marković

Pomislio bi čovek da pored tolikih plata ne moraju da brinu za poziciju golmana...

 Mancester-junajted-golmani-plate-30-miliona-evra-David-De-Hea-Din-Henderson-Serhio-Romero Izvor: Guliver/Getty images/Charlie Crowhurst, Charlie Crowhurst/Getty Images Europe

Mančester junajted muku muči s golmanima, a naredne sezone bi mogli da na njih troše više novca nego pojedini klubovi na ceo tim.

"Crveni đavoli" imaju mnogo opcija, ali izgleda da ne znaju šta da tačno čine sa svima njima...

Možda će vas zanimati

David de Hea je daleko od svoje nekadašnje forme već dve sezone, Serhio Romero brani samo u Ligi Evrope, dok je Li Grant deo tima da bi okupirao mesto domaćeg igrača.

Sada je u toj priči i Din Henderson, mladi golman koji je dve godine proveo na pozajmici u Šefild junajtedu. Kako je klub sa "Bramal lejna" na putu da dovede Arona Ramsdejla iz Bornmuta, jasno je da se Henderson neće vraćati u tim Krisa Vajldera.

On će sada ponovo biti deo Mančester junajteda, a mediji na Ostrvu pišu i da će mu "đavoli" obezbediti novi, pojačani ugovor. On će biti veći za 40% i tada će Hendersonova plata postati 110.000 evra.

I tu su engleski mediji požurili da sračunaju koliko Solskjerovi golmani zarađuju, jer brojka stvarno nije uobičajena.

De Hea već neko vreme zarađuje oko 390.000 evra nedeljno, što je najveća plata koju je neki golman ikada imao u Premijer ligi. Romerova plata na nedeljnom nivou iznosi oko 77.500 evra, dok Li Grant dobija 33.000 evra.

Izvor: Tanjug/Carl Recine/Pool via AP

Prostom računicom se dolazi do oko 610.000 evra nedeljno koje Junajted izdvaja samo na četiri golmana, što je nešto više od 31.700.000 evra!

Primera radi, Atalanta je do četvrtfinala Lige šampiona stigla sa celokupnim timom koji zarađuje manje od toga na godišnjem nivou.

Naravno, treba imati u vidu i da bi Junajted i dalje mogao da odluči da Hendersona ponovo pošalje na novu pozajmicu, pa da njegov novi tim preuzme plaćanje igrača. Ipak, ne bi to značajno promenilo utisak.

Henderson je pričao da želi da bude "broj jedan" u kom god timu da brani, De Hea je i dalje neprikosnoven u timu Solskjera iako je daleko od nekadašnjih partija... Biće zanimljivo na "Old Trafordu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC