• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester prodaje sedmoricu: Tri godine bez trofeja, ove igrače mnogi više ne žele da vide!

Autor Nebojša Marković

Hoće li na "Old Trafordu" ovog leta biti uzbudljivo?

 Mančester junajted prodaje sedmoricu fudbalera Izvor: Guliver/Getty images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Mančester junajted je nekim čudom uspeo da završi na trećem mestu Premijer lige, iza jedino Liverpula i Mančester sitija, a onda su u preostala tri takmičenja završili učešće u polufinalu.

Nakon onog poslednjeg, u Ligi Evrope, postalo je jasno da je tim Olea Gunara Solskjera daleko od "završenog" i sada mediji pišu da bi iz kluba mogla da odu čak sedmorica igrača!

Možda će vas zanimati

Junajted je još jednom razočarao svoje navijače. Kao daleko najbogatiji preostali klub u Ligi Evrope nisu uspeli da "preskoče" specijalistu za to takmičenje, Sevilju, pa su i treću sezonu zaredom ostali bez ijednog trofeja.

Praktično, "crveni đavoli" na trofej čekaju baš od osvajanja Lige Evrope 2017. godine.

Sada engleski mediji govore kako je Junajted još uvek dosta daleko od kompletnog proizvoda i da će još mnogo promena morati da naprave ako hoće borbu za najveće trofeje.

Kao jedan od problema koji je Mančester imao u završnici sezone navodi se da su imali čak šest od deset igrača sa najvećom minutažom u Premijer ligi od trenutka kada je sezona nastavljena u junu.

Solskjer nije mnogo rotirao jer van prve postave nema mnogo kvaliteta i upravo tog viška sada bi mogao da se reši. Pominje se lista od čak sedmorice fudbalera!

  1. Džesi Lingard
  2. Andreas Pereira
  3. Diogo Dalot
  4. Huan Mata
  5. Fil Džons
  6. Kris Smoling
  7. Markos Roho

Svi ovi igrači bi, sumnja se, vrlo lako mogli da ne budu na "Old Trafordu" kada počne nova sezona. Lingard je već uzeo Mina Rajolu za agenta što mnogo govori, Roho već godinama pokušava da nađe novi klub gde će igrati, a Kris Smoling želi da se vrati u Romu.

Fil Džons je odavno prežaljen kao relevantna opcija na mestu štopera, Huan Mata je senka igrača koji je bio, a Andreas Pereira jednostavno nema kvalitet za Junajted. Na kraju, tu je i Diogo Dalot, pojačanje Žozea Murinja od 22.000.000 evra koji nikada zapravo nije pokazao naznaku da će biti od dugoročne koristi timu.

Možda bi odlaskom ovih igrača Mančester mogao da prikupi nešto novca koji bi im pomogao u dovođenju igrača koji bi ih automatski ojačali i učinili opasnijim, poput Džejdona Sanča...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC