• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda igra protiv poštara i učitelja: Čast nam je što igramo protiv nekadašnjeg šampiona Evrope!

Autor Nebojša Marković

FK Evropa je u Beogradu, gde će u utorak uveče pokušati da učini nezamislivo.

 Zvezda igra protiv poštara i učitelja: Čast nam je što igramo protiv nekadašnjeg šampiona Evrope! Izvor: Alex Pantling/Getty Images Europe, Getty Images/Alex Pantling

Crvena zvezda u utorak uveče počinje da krči svoj put ka trećem uzastopnom učešću u Ligi šampiona. Prvi rival u skraćenim kvalifikacijama biće Evropa sa Gibraltara.

Dejan Stanković se već odlučio za tim koji će početi meč, u želji da njegova Zvezda "prati" onu Vladana Milojevića, a zanimljivo je i ko će sve biti na suprotnoj strani, u redovima Evrope.

Možda će vas zanimati

Šampion Gibraltara je poluprofesionalni klub, imajući u vidu da u njihovoj ekipi ima onih koji su profesionalci, ali i onih koji se bave i drugim poslovima pored igranja fudbala.

O svemu tome, govorio je Peter Kabezuto, predsednik Evrope.

"Igramo protiv nekadašnjeg šampiona Evrope, čast nam je što smo uopšte ovde. Došli smo da probamo da uradimo nešto kao što bi i svaka druga ekipa, ali svesni smo da mali tim igra protiv velikog", kaže Kabezuto u intervjuu za "Večernje novosti".

On je otkrio čime se sve bave njihovi igrači.

"Neki od naših fudbalera imaju poslove sa strane, to su većinom igrači iz Gibraltara. Uglavnom su to učitelji, imamo i jednog agent za putovanja, dok je Španac Olmo Gonsales poštar. Ali većina su profesionalni fudbaleri poput Rahima Ajua (brat poznatijih Džordana i Andrea Ajua) i Lijama Vokera, koji je kapiten Gibraltara", objašnjava Kabezuto.

Izvor: Europa FC/Twitter

Iako svesni da potiču iz male fudbalske sredine, u timu iz Gibraltara imaju velike snove.

"Za igrače, ali i za nas iz uprave, ovo je neverovato iskustvo. Igramo profesionalni fudbal već sedam godina. Moj san je da jednog dana igramo grupnu fazu Lige šampiona. Znam da deluje neverovatno, ali fudbal nam daje za pravo da sanjamo."

Predsednik Evrope se dobro seća tima koji je pokorio fudbalsku Evropu te 1991. godine.

"Prosinečki i ostali, kakva generacija. Sećam se odlično tog tima koji je pobedio Marsej u finalu. Takođe, u pamćenju mi je ostao onaj moćni tim Jugoslavije koji je nastupao u Italiji, smatram da su zaslužili da uđu u polufinale", rekao je Kabezuto za "Novosti".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC