• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako "sipa" Luka Dončić: Ubacio 42 i postavio rekord, ali opet nije bilo dovoljno! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Reprezentativac Slovenije pružio još jednu sjajnu partiju.

 Luka Dončić ubacio 42 poena LA Klipers - Dalas 118:110 Izvor: Kevin C. Cox/POOL Getty Images, Tanjug/Kevin C. Cox/Pool Getty Images

Možda u Dalasu mogu da se pohvale izvanrednim talentom Lukom Dončićem i njegovim još izvanrednijim partijama, ali Maveriksi će u prvom kolu plej-of serije protiv Los Anđeles Klipersa morati da nadoknađuju minus.

LOS ANĐELES KLIPERS - DALAS MAVERIKS 118:110

Možda će vas zanimati

Klipersi su uspjeli da povedu protiv tima iz Teksasa i zabilježe prvu od neophodne četiri pobjede, a sve to uprkos sjajnoj partiji Luke Dončića.

Reprezentativac je na svojim plećima "nosio" Mavse, ali ni njegova 42 poena nisu pomogla. Dalas je vodio sredinom meča i održavao prednost, ali su Klipersi polako "dodavali gas".

Dončić je sa 42 poena postavio rekord po broju poena u NBA plej-of debiju. Prethodno ga je držao najbolji strijelac u istoriji NBA Karim Abdul Džabar sa 36.

Imao je Dončić i sedam skokova i devet asistencija, ali nije pomoglo. Dalas je održavao priključak do tri-četiri minuta pred kraj meča, kada Klipersi uspjevaju da se dovoljno rezultatski "odlijepe".

Najzaslužniji za njihovu pobjedu bio je tandem Kavaji Lenard - Pol Džordž, pošto su ubacili po 29, odnosno 27 poena. I Markus Moris je dodao 19, taman dovoljno da Klipersi stignu do prvog trijumfa.

Boban Marjanović je za Mavse upisao dva poena, osam skokova i jednu asistenciju.

Luka Dončić, 42 poena protiv Klipersa
Izvor: Youtube/Dallas Mavericks

Za to vrijeme, Boston je pobijedio Filadelfiju 109:101, uz sjajnu partiju Džejsona Tejtuma. Košarkaš Seltiksa je imao učinak od 32 poena i 13 skokova i uz 29 poena Džejlena Brauna, poveo je Boston ka trijumfu.

U Filadelfiji se istakao Džoel Embid sa 26 poena i nevjerovatnih 16 skokova, ali nije imao saigrače koji bi pratili takav ritam, pa je Boston tokom četvrte četvrte po posljednji put preuzeo prednost i više je nije ispuštao.

Toronto je savladao Bruklin vrlo ubjedljivo - 134:110. Ranije u ponedjeljak uveče Denver je pobijedio Jutu 135:125 poslije produžetka.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC