• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Srbija nema desnog beka? Tumbaković je objasnio šta to znači za reprezentaciju..

Autor Milutin Vujičić

Koga nema - bez njega se mora.

 Ljubisa-Tumbakovic-konferencija-za-medije-Liga-nacija-spisak-reprezentacije-Srbije Izvor: MN PRESS

Selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković saopštio je danas putem sajta FSS spisak reprezentacije Srbije za novi ciklus Lige nacija i mečeve protiv Rusije i Turske, a tri sata kasnije odgovarao je na pitanja medija postavljena putem mejla.

Interesantno je da među pozvanim igračima nije bio nijedan izraziti desni bek, od defanzivaca koji su pozvani na tom mjestu mogu da pomognu samo Nikola Maksimović i Nikola Milenković, dok je definitivno isključena opcija povratka Branislava Ivanovića u reprezentaciju, pošto je selektor poručio da "ne bi bilo profesionalno da vraćaju igrača koji se oprostio".

Možda će vas zanimati

Na spisku nema ni veterana Antonija Rukavine, kao ni Nemanje R. Miletića i Marka Gobeljića koji su tu bili u jednom trenutku, pa ko i šta je ideja za ovu poziciju u timu?

U dugačkom odgovoru koji je Tumbaković dao, može da se nasluti da će Srbija zbog ovog nedostatka prilagoditi svoj način igre, što bi moglo da znači recimo igranje sa trojicom štopera u odbrani u trenutku kada Srbija ima loptu.

"Pitanje desnog ili lijevog beka je dio pitanja o sistemu igre koji će biti prisutan. U najvećoj mjeri to može da se mijenja u odnosu na zahtjeve same utakmice. Spisak koji smo napravili smo za nijansu modifikovali u odnosu na mart ili april kad je trebalo da se okupimo. Nismo imali prostora da nešto posebno skautiramo ni naše, a ni protivničke igrače. Vodili smo računa da način i model igre prilagodimo tome kako igraju u svojim klubovima. Zato je manje igrača u zadnjoj liniji, ali će to biti rezultat igre koji budemo usvojili za naredne utakmice", kazao je selektor.

Da li bi možda Nemanja Gudelj mogao da odgovori na tom mjestu?

"Da li je to hronični nedostatak igrača na desnoj strani? Ne znam, naiđe grupa igrača koja nosi jednu reprezentaciju i to traje par godina, pa se onda napravi prostor gdje nemate igrača. Sama ideja o Gudelju nije ništa novo za nas, ali cijela karijera je transformisala u drugom pravcu jer je vezni igrač sa specifičnim zahtjevima u Sevilji. Vjerovatno po nekoj ideji kakav profil treba da igra na desnom beku, mislim da u mojoj glavi se ne uklapa", poručio je Tumbaković, pa dodao:

"Ali, ako situacija bude zahtijevala možemo da razmišljamo o tome".

Izvor: MN PRESS

Srbiji slijede utakmice u Ligi nacija protiv Rusije (3. septembar, Moskva) i Turske (6. septembar, Beograd) u kojima će probati da dođe do prave forme do baraža za EP protiv Norveške...

Zbog toga je skautirana grupa od 43 fudbalera, nisu svi mogli da budu pozvani, a evidentan je nedostatak i igrača iz Superlige, što je sve urađeno u "prećutnom dogovoru" sa najvećim klubovima koje očekuju izazovi u Evropi.

"Ideja je uvijek bila da moramo da afirmišemo našu ligu i da uvijek tu budu igrači iz srpske lige, ali pošto je sve terminološki poremećeno moja je ideja da bi igračima iz naše lige koji imaju jak ritam bilo bolje da ostanu u klubovima jer su i njima rezultati važni. Onog momenta ako bude potrebe da budu dio našeg tima - tu su. Nisam razgovarao ni sa Zvezdom ni sa Partizanom, a ni sa Vojvodinom, ali vjerujem da dogovor prećutno postoji da im izlazimo u susret. Imaće drugačiji model treninga u odnosu na ono što mi možemo da im priuštimo", objasnio je Tumbaković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC