• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se Grujić, a Milivojević ispao iz tima: Evo zašto opet nema kapitena Kristal Palasa!

Autor Nikola Janković

Odluka je donijeta poslije razgovora Matijaševića i Tumbakovića sa fudbalerom koji je bio standardan od povratka u nacionalni tim prije godinu dana.

 Luka-Milivojevic-razlozi-zasto-nije-na-spisku-reprezentacije-Srbije-za-Ligu-nacija Izvor: MN PRESS

Jedno ime nedostaje na novom spisku, a razlog sigurno nije ni suspenzija, ni povreda.

Šta jeste?

Od kada se prije godinu dana sastao sa novim sportskim direktorom i novim selektorom reprezentacije u jednom londonskom restoranu i prihvatio da zaboravi sve što se dogodilo u vrijeme njihovih prethodnika, Darka Kovačevića i Mladena Krstajića, Luka Milivojević nastupio je u svakoj od šest utakmica "orlova" do početka pandemije.

To što se Milivojevićev izostanak poklopio sa povratkom Marka Grujića u tim, poslije dvije godine "hlađenja", samo je doprinijelo da utisak o eventualnom problemu u ekipi bude jači. Jer, praveći alibi za poraz od Švajcarske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, bivši selektor Krstajić i njegovi saradnici optužili su Milivojevića da je "vrbovao" Grujića da promijeni menadžera i, usput, planirao puč u svlačonici.

Međutim, u utakmicama našeg tima sa Rusijom i Turskom na startu novog "kruga" u UEFA ligi nacija, prednost su dobili drugi. Zašto?

MONDO iz pouzdanih izvora saznaje da je to zajednička odluka kapitena Kristal Palasa, sportskog direktora Vladimira Matijaševića i selektora Ljubiše Tumbakovića, donijeta poslije razgovora o zamislima i planovima i ciljevima u narednom periodu.

Kao što je to bio slučaj u premijernom ciklusu Lige nacija, u koje su "orlovi" ušli kroz treći rang, tako će i u Ligi B naredne jeseni cilj biti - rezultat, uz postepeno uvođenje novih imena u "A" tim. Umjesto da se za to koriste egzibicioni turniri i komercijalne prijateljske utakmice u inostranstvu, podmlađivanje će biti sprovedeno kroz zvanično takmičenje zahvaljujući kojem, inače, Srbija i dalje ima šansu da nastupi na Evropskom prvenstvu narednog ljeta.

Matijašević i Tumbaković su o tome razgovarali sa Milivojevićem, koji je povratkom među "orlove" brzo podsjetio koliko znači za tim, zbog čega je selektor želio da "testira" nove momke i to u jakim mečevima sa ozbiljnim timovima.

Kako se taj period poklopio sa početkom priprema premijerligaških klubova za novu sezonu, koje su Milivojeviću preko potrebne da bi kao kapiten spremno poveo Palas u maratonsku kampanju, tri strane su se brzo složile da je njegov izostanak pametan i racionalan izbor.

O ovome će uskoro govoriti i sam Tumbaković, kada počne "online" konferencija za medije.

Ostanite uz Mondo.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC