• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska gol mašina: Mitar je ovog leta hit među ljubiteljima Premijer lige!

Autor Mladen Šolak

Razloga je mnogo, a svi su vezani za njegove impresivne brojke. Neka nastavi tako i od septembra, kada krene Premijer liga.

 Aleksandar-Mitrovic-statistika-Premijer-liga-fantazi Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Odigravši sjajnu sezonu u Čempionšipu, srpski centarfor Aleksandar Mitrović (25) dao je ogroman doprinos Fulamovom povratku u najatraktivniju ligu na svetu - Premijer ligu.

"Devetka" srpske reprezentacije dao je 26 golova za tim sa "Krejven kotidža" i bio najbolji strelac u profesionalnim ligama Engleske.

Možda će vas zanimati

Posle takve sezone, sada se sprema za još jedan povratak u Premijer ligu ovog septembra, a za njegov "kambek" se spremaju i ljubitelji engleskog fudbala koji igraju najpopularniju igru - fantazi fudbal.

Specijalizovani sajt "Fantazi fudbal skaut" objavio je da je Mitrović prošle sezone učestvovao u čak 49 odsto svih Fulamovih golova kada je bio na terenu, a slične procente je imao i u takmičarskoj 2018/19, kada je sa istim timom ispao iz Premijer lige.

"Fulam se možda bude mučio da uđe u šansu u najvišem rangu, ali one prilike koje budu kreirali ići će preko taličnog Srbina, koji je bio centralna figura većine napada svog tima", objašnjeno je.

Brentfordov Said Benrahma bio je prošle godine jedini igrač Čempionšipa koji je sabrao više šuteva po utakmici od Mitrovića (3,8 po meču), dok je Mitar najuspešniji u broju udaraca u okvir gola (2,9). Takođe, bivši centarfor Partizana, Anderlehta i Njukasla imao je više gol-šansi (31) od bilo kog igrača u Fulamu.

Zanimljivo je da je Mitrović u svojoj poslednjoj premijerligaškoj sezoni imao više šuteva u šesnaestercu nego bilo koji napadač. To piše i u statistici.

Izvor: fantasyfootballscout.co.uk/screenshot

Uprkos tome što je u prošloj premijerligaškoj sezoni koristio samo 8,4 prilika, Mitrović je te godine uspeo da sabere 11 golova, a "fantazi menadžeri" koji ga odaberu mogu da budu sigurni i u to da će izvoditi penale, jer je šutirao u svih pet prošle sezone (iskoristio četiri).

Na kraju, podrazumeva se da je Mitar nezamenljiv i da će to i ostati, osim u slučaju nepredviđenih okolnosti poput povrede ili suspenzije.

Ko igra fantazi – obavezno Mitra u napad.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC