• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužna priča simpatičnog kluba: Sekunde ih delile od polufinala Lige šampiona, sada daju otkaz celom timu!

Autor Nebojša Marković

Pokušavaju da spreče najcrnji scenario...

 Malaga Sekunde ih delile od polufinala Lige šampiona, sada daju otkaz celom timu! Izvor: Guliver/Getty images/Alex Grimm, Bongarts, Alex Grimm/Bongarts

Fudbal nekada piše romane, kao kada je Lester postao šampion Engleske. Ipak, neretko fudbal piše i "tragedije", pa je tako i jedna zadesila nekadašnjeg četvrtfinalistu Lige šampiona.

Fudbalski klub Malaga prolazi kroz najteži deo od svog osnivanja - klub želi da kolektivno uruči otkaze čitavom timu kako bi sprečili najcrnji scenario!

Možda će vas zanimati

Kada se setimo proleća 2013. godine, uglavnom se prisetimo odličnog finala Lige šampiona koje su nam pružili Bajern Minhen i Borusija Dortmund. Setimo se možda i kako su "milioneri" razbili Real Madrid u polufinalu, ali svi zaboravljamo da "nije trebalo" da se tamo nađu oni.

Tamo je trebalo da se nađe Malaga - španski klub je bio na nekoliko sekundi od plasmana u polufinale, a onda je Dortmund postigao očigledan gol iz ofsajda u dubokoj nadoknadi i Nemci su prošli dalje.

Tada nije bilo VAR-a, pa je Malaga morala da se pomiri sa tužnom sudbinom i od tada ovaj klub ide samo naniže. I sada su pali najniže.

Nakon ispadanja iz Primere je postalo jasno da su stvari dosta loše, a u februaru ove godine, Malaga je otišla u stečaj. Takmičarski su uspeli da se održe u Segundi, međutim, saopštenje kluba sada govori da je klub u zaista katastrofalnoj situaciji.

"Od danas, menadžment kluba je obavestio ekipu o namerama da se počne sa kolektivnim uručenjem otkaza", objavila je Malaga, usput najavivši da ih verovatno čekaju nove teške odluke.

Igračima je bilo rečeno da je klub ušao u proces kolektivnih otkaza. To predstavlja potez koje firme čine ukoliko smatraju da će to biti dovoljno da se spasu gašenja, pa je jasno da je i klub iz Andaluzije pred svojim gašenjem.

Malaga svojim igračima duguje i oko 2.000.000 evra i preti im kazna španske fudbalske federacije ako te obaveze ne reše. Ipak, jasno je da su stvari pošle po zlu kada je katarski biznismen Al Tani rešio da napusti klub i prestane sa velikim ulaganjima u tim...

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC