• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić pred Sutjesku poručio: Ne želim ni produžetke ni penale!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Nikom ne dam da je ovdje favorit. Mi preuzimamo tu ulogu, iako je evropska utakmica i iako su oni četiri godine igrali Evropu, a mi nismo osam", poručio je trener Borca pred meč sa Sutjeskom iz Nikšića.

 Liga Evrope kvalifikacije prvo kolo Borac - Sutjeska najava Vlado Jagodić prenos Arenasport Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije osam godina čekanja banjalučki Borac ponovo je u Evropi.

Crveno-plavi u četvrtak od 16.30 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekaće ekipu Sutjeske iz Nikšića u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i pokušaće da napravi veliki uspjeh plasmanom u drugi krug.

Trener Borca Vlado Jagodić pred duel sa crnogorskim predstavnikom ističe da je zadovoljstvo što je u situaciji da razgovara o evropskom duelu, ali da je osim privilegije to i dodatna obaveza.

"Došli smo do trenutka da pričamo o evropskoj utakmici, svima nam to impunoje, ali to je zadatak kao svi drugi. Od početka priprema imali smo u podsvijesti i ovo dešavanje. Kroz prvenstvo smo nastojali da napravimo ono što smo najavljivali u pripremama, ja lično nisam mnogo zadovoljan, mislim da smo mogli i više“, osvrnuo se Jagodić na učinak od tri pobjede i dva poraza u Premijer ligi BIH i nastavio:

Možda će vas zanimati

"Ovo što slijedi sutra je fokus u prvom dijelu sezone, ovom do reprezentativne pauze. Evropska utakmica donosi interesantnost, jer osam godina nismo učestvovali i to je dodatna obaveza svih nas. Poslije toliko godina imamo šansu, a baš imamo šansu ako smo pravi, a mislim da jesmo, da napravimo nešto što dosad nismo napravili. A onda slijedi žrijeb da vidimo šta nam slijedi dalje“, rekao je Jagodić.

Navijači Borca neće moći da budu na tribinama, ali su u utorak priredili iznenađenje njegovoj ekipi na treningu i pružili joj podršku pred evropski nastup, te imali poruku i za Nikšićane.

"Imali smo sreće jer igramo kod kuće. Mnogo mi je žao što nema publike jer bi to bio dodatni vjetar u leđa. Ovo sinoć što su naši vjerni navijači ponovo uradili, svaka im čast. Ja im se mnogo zahvaljujem, jer to mnogo znači igračima.. Ispratili su nas u karantin na pravi način sa željom i jasnim stavom ko smo šta smo, gdje smo, tako da igrači to vrlo dobro znaju“, istakao je Jagodić.

Borac u ovaj duel ulazi poslije poraza 3:0 od Širokog u PLBIH, u kojem je Jagodić odmarao okosnicu ekipe.

"Ja sam uradio šta sam uradio i preuzimam odgovornost jer sam želio da imam svježinu u dijelu tima koji sutra odlučuje", rekao je Jagodić i istakao da taj poraz apsolutno neće uticati na njegovu ekipu u sutrašnjem duelu.

"Nisam zadovoljan porazom rezultatom koji nikako ne mogu da prihvatim. Međutim, ovo nije nikakav negativni trend pred ovu utakmicu zato što smo razdvojili te dvije utakmice u razmišljanjima. Fokus je apsolutno na sutrašnjoj utakmici".

Jagodić je dodao da poznaje ekipu Sutjeske, kao i trenera Dragana Radojičića, ali da je optimista.

"Znamo sve detalje o Sutjeski. Izuzetno ju cijenim, igraju evropska takmienja četiri godine, imaju kvalitet, iskustvo i to je ono na šta ćemo obratiti pažnju. Standardni štoper Cicmil neće ni doputovati zbog povrede, Šofranac nema pravo nastupa, takođe standardni štoper i to su njihove poteškoće. Njihov prednji dio tima je za respekt i nije sluajno da su već dve godine zajedno. Tu su Ćetković, Kojašević, Markovi, sad im je stigao i Adrović, u sredini Dubljević i Jovanović već igraju standardno", stakao je trener Borca i dodao da vjeruje u svoju ekipu.

"Svjesni smo šta dobijamo ovom utakmicom i znamo da nema veće promocije od igranja evropskih utakmica. Imamo znanje, kvalitet, izbor igrača... Da li Radojičić i ja možemo jedan drugog iznenaditi to je upitno. Sutrašnju utakmicu odlučiće pristup, angažman od prve sekunde. Bio bih prezadovoljan da uđemo kao protiv Zrinjskog, ali ako uđemo kao drugo poluvrijeme protiv Želje i Širokog, onda ćemo imati probleme",  poručio je on.

Najteži dan u zadnjih pet godina

Igrači Borca pred evropski duel sa Sutjeskom testirani su na korona virus, a Jagodić ističe da mu je kamen pao sa srca kada su stigli rezultati koji su potvrdili da su svi negativni.

"Velika je to stvar u ovom trenutku. Ne da sam bio uplašen, nego igrali smo nedavno protiv Željezničara, a vidite kakva je situacija tamo )šest zarađenih, op.a.), igrali smo u Širokom Brijegu, tamo je bio rizik jer je njihova cijela košarkaška ekipa zaražena, a dvorana i stadion su maltene jedno. Jučerašnji dan mi je bio jedna od težih dana u zadnjih pet godina, jer smo čekali rezultate. Četiri puta smo testirani u Banjaluci, ali ovaj put od UEFA tima iz Sarajeva", rekao je Jagodić.

 "Igrači će pokazati da imaju kvalitet, da imaju želju da prođu dalje i mislim da zajedništvom i pristupom ponovo će na domaćem terenu biti neprikosnoveni. Svi u klubu su svjesni šta mi možemo da uradimo. Svo opterećenje preuzimam na sebe, ali žao mi je što nemamo 15.000 gledalaca, ali igramo i za njih. Ovo od sinoć nam ostaje u glavi do završetka utakmice“, još jednom se osvrnuo na gest "Lešinara".

Na pitanje ko je favorit, Jagodić je jasan:

"Ne dam nikome ovdje da je favorit. Njima je adut što nema navijača, da su oni tu, bih slobodan da kažem da ovdje niko nema šanse protiv nas.  Mi preuzimamo ulogu favorita bez obzira što je evropska utakmica i što oni igraju Evropu četiri godine, a mi nismo osam. Imam igrače i mlađe i one iskusne koji su igrali evropske utakmice. Ni ja se ne bojim evropske utakmice, iako još nisam vodio na klupskom nivou, ali jesam na reprezentativnom, što je još veći nivo", istakao je Jagodić

Sutjeska igra prilično agresivno, što je pokazala i u nedavnom derbiju protiv Budućnosti, međutim, Jagodić ističe da njega zanima njegova ekipa, posebno napad i vezni red.

"Crnogorska liga i naša liga se razlikuju u tom nekom fizičkom smislu. Kod nas se više igra tehnički, oni više trkački i dinamički. Borac i Sutjeska sastajali su se na pripremama prošle godine, bilo je 70 odsto i njihovih naših igrača tada. Znamo način igre, u prednjem dijelu su najjači, žele što prije da dođu do gola. Spremamo se za to. Mene interesuje naš prednji dio tima i sredina, da mi njihove slabosti iskoristimo. Zašto ne bi utakmica bila na gol više?“, upitao je Jagodić, a onda poručio:

"Kalkulisanja nema jer se igra jedna utakmica. Ne želim produžetke i penale. Učinićemo sve da bez tog prođemo, ali ako bude moralo tako, neka bude i tako, najbitnije je da prođemo. Kad je u pitanju njihova odbrana koja je slabiji dio tima, Cicmil je realno nezamjenjiv igrač u njihovoj odbrani. To je za nas signal šta treba da radimo“, zaključio je Jagodić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

 Napadač Borca Jovo Lukić poručio je da je ekipa spremna i zahvalio navijačima na podršci.

„Očekuje nas tvrda i teška utakmica, igra se i u 16.30 po teškom vremenu. Nadam se da će svako od nas dati maksimum, ostaviti srve na terenu za ovaj grb, za navijače koji su nam juče pružili podršku i nadam se prolasku u drugi krug.  Atmosfera je odlina, svi sa nestrpljenjem oekujemo utakmicu i svi se nadamo pobjedi“, rekao je Lukić.

Jagodić za meč sa Sutjeskom ne računa na Bosančića koji je van stroja od ranije zbog povrede, a manje povrede imaju Brtan i Vojnović, dok je nastup Subića, koji se oporavlja od povrede neizvjestan. "Subić je sa ekipom, ali potpuno je neizvjesno da li ću ga koristiti. Rekao sam ranije da ga očekujem poslije reprezentativne pauze. Nisam nezadovoljan ni igrom Ćosića ni Kujundžića, tako da nije ni moranje da Subića moram poluspremnog da koristim, iako bi bilo dobro da imamo to njegovo iskustvo. Da li će biti među 18 odlučićemo poslije današnjeg treninga", rekao je Jagodić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC