• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amer Gojak: I bez Pjanića i podrške navijača, "zmajevi" mogu da pobijede svakog protivnika!

Autor mondo.ba

Fudbaler zagrebačkog Dinama i reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak uvjeren je da će "zmajevi" dati svoj maksimum na startu ovogodišnje Lige nacija.

 Amer Gojak pred Italiju i Poljsku u Ligi nacija: BiH može da pobijedi svakog protivnika Izvor: Anadolija/Mustafa Oztürk

Gojak je u razgovoru za zvanični sajt Fudbalskog saveza potvrdio da još nije razgovarao sa selektorom Dušanom Bajevićem, ali je istakao da se raduje novom početku Lige nacija, gdje će "zmajevi" na startu igrati protiv Italije i Poljske.

BiH je u kvalifikacijama za EURO 2020 dva puta poražena od ekipe selektora Roberta Manćinija što će predstavljati dodatni motiv za "zmajeve" 4. septembra (20.45).

Možda će vas zanimati

"BiH reprezentacija ima kvalitet da pobijedi svakog protivnika. I to ne bi bilo iznenađenje. E sada, ne mogu ja reći da ćemo se osvetiti jer bi to ispalo bahato a Italija je ipak svjetska fudbalska velesila. No, ono što mogu obećati da ćemo ostaviti srce na terenu i da ćemo dati sve od sebe da naši navijači budu ponosni. Ako će to značiti pobjedu, niko sretniji od mene", rekao je Gojak.

U Firenci "zmajevi" će biti bez Miralema Pjanića, koji je ovog ljeta iz Juventusa prešao u Barselonu, ali je pozitivan na korona virus.

"Nema igrača na svijetu kojem ne bi nedostajao Pjanić. Veselio sam se igri s njim, jer je on igrač koji sve druge oko sebe čini boljima. Svjetska klasa. Pokušaćemo nadoknaditi njegov izostanak iako to neće biti nimalo lako".

Nakon "azura", bh. fudbalere očekuje duel sa Poljacima koje predvodi Robert Levandovski, vjerovatno u ovom trenutku najbolji igrač svijeta.

"Za mene je izazov svaka utakmica u dresu reprezentacije, bez obzira na ime protivnika. Ponosan sam što nosim dres svoje zemlje i ne zanima me ko je s druge strane već samo želja da budemo što bolji i da pobijedimo".

Gojak je dodao da je najveći problem za "zmajeve" izostanak navijača zbog pandemije kovid-19.

"Nije isto igrati pred praznim tribinama i kada čujete podršku naših navijača. A nema utakmice gdje ih nije bilo. A kada vidimo da oni dolaze sa svih strana svijeta i koliko im znači BiH, onda je i nama motiv više".

Ipak, najvažniji meč izabranici Dušana Bajevića igraće u oktobru u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske.

"Često se uhvatim u mislima o toj utakmici. Znamo koliko nam znači i što možemo dobiti s tom pobjedom. Vjerujem da će sve biti u redu i da ćemo se veseliti svi skupa. Ali, snagu moramo pokazati na terenu", zaključio je fudbaler Dinama.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC