• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Hrvatima dva najteža ispita: Evo sa kojim snagama Dalić napada evropske i svjetske šampione!

Autor mondo.ba, agencije

Hrvati će na startu Lige nacija gostovati Portugalcima i Francuzima

 Zlatko Dalić spisak Portugal Hrvatska Francuska Hrvatska Izvor: Guliver/Getty Images/Clive Rose, Clive Rose/Getty Images Europe

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeće utakmice protiv Portugala i Francuske na startu Lige nacija.

Svjetski vicešampioni 5. septembra gostuju u Portu gdje ih čekaju evropski šampioni Portugalci, a tri dana kasnije će u Parizu na stadionu Francuska ponovo odmjeriti snage sa "trikolorima" u reprizi finala Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Dalić je za ovu akciju pozvao 23 igrača, uz šest pretpoziva, pri čemu su nova imena na listi golman Ivo Grbić i defanzivac Marin Pongračić.

Možda će vas zanimati

"Iako okolnosti nisu sjajne s obzirom na epidemiju korona virusa, sigurno je da se svi veoma radujemo okupljanju nakon tako duge pauze. Termin nije idealan jer će puno igrača praktički s odmora doći na okupljanje, međutim svi smo u istoj situaciji po tom pitanju. Važno je da se igrači što bolje odmore jer ih čeka vrlo naporna takmičarska sezona, na kraju koje nas čeka EURO, a to nam je primarni cilj", naglasio je Dalić.

Uz Portugal i Francusku, Hrvatskoj će protivnik u grupi Lige nacija biti i Švedska. Prvoplasirana ekipa izboriće plasman na završni turnir, dok će posljednjeplasirana ekipa ispasti u B Ligu nacija.

"Protivnici ne mogu da budu teži, dovoljno je reći da ćemo u tri dana igrati u gostima kod evropskih i svjetskih šampiona. Maksimalno poštujemo Portugal i Francusku, ali imamo puno svojih aduta i sigurno ćemo pokušati da prekinemo negativnu tradiciju koju imamo protiv obje ekipe. Vidjećemo u kakvom će stanju igrači doći na okupljanje i prema tome ćemo se 'ravnati' jer iako nam je rezultat u Ligi nacija važan, prioritet su nam zdravlje igrača i priprema za kvalifikacije za SP te potom EURO 2020", zaključuje Dalić.

Okupljanje hrvatske reprezentacije je 31. avgusta u Zagrebu, odnosno nakon gotovo 10 mjeseci pauze uzrokovane epidemijom korona virusa.

Posljednju utakmicu "Vatreni" su odigrali 19. nvembra prošle godine u Puli s Gruzijom upisavši pobjedu rezultatom 2:1. U martu je trebalo da nastupe na turniru u Kataru, a ovoga ljeta na Europskom prvenstvu. Korona virus je, međutim, pokvario sve planove.

Spisak igrača

Golmani: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton), Ivo Grbić (Lokomotiva)

Odbrambeni igrači: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Šime Vrsaljko (Atletiko Madrid), Tin Jedvaj (Bajer), Borna Barišić (Glazgov Rendžers), Duje Ćaleta-Car (Marsej), Dario Melnjak (Rizespor), Marin Pongračić (Volfsburg)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Mateo Kovačić (Čelsi), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Lacio), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA)

Napadači: Ivan Perišić (Bajern), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Volfsburg), Bruno Petković (Dinamo)

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Aston Vila), Marko Rog (Kaljari), Mile Škorić (Osijek), Ante Budimir (Majorka), Antonio Mirko Čolak (Rijeka), Filip Uremović (Rubin Kazan).

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC