• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini pred start Lige nacija: Protiv "zmajeva" moramo dobro da otvorimo oči!

Autor mondo.ba

Selektor Italije Roberto Manćini očekuje od nove sezone Lige nacija da "azuri" igraju dobar fudbal i da se plasiraju u finale".

 Roberto Manćini uoči meča Italija - BiH, Liga nacija 1. kolo Izvor: Filippo Alfero/Getty Images Europe

Da bi stigli do toga, Italijani moraju da naprave prve korake u ovogodišnjem takmičenju, a prvi protivnici su im Bosna i Hercegovina, odnosno Holandija.U petak u Firenci dočekaće "zmajeve", a tri dana kasnije gostuju u Amsterdamu holanskoj selekciji.

"Jako sam srećan što sam ponovo u trening centru i spreman opet da radim. U posljednjih nekoliko sati smo testirali igrače i svi su dobili negativne testove. Fudbal danas prije svega treba javnosti. Ovaj sport je stvoren za ljude i nadam se da ćemo se što prije vratiti u normalu", rekao je Manćini na konferenciji za novinare.

Možda će vas zanimati

Prvi rival je BiH, koju su Italijani pobjeđivali dva puta u prethodnim kvalifikacijama za EURO 2020, a osim "zmajeva", slavili su i na svim ostalim kvalifikacionim mečevima. U ovom trenutku imaju 11 vezanih pobjeda što je rekord, kad je u pitanju selekcija "azura".

"To neće biti lagana utakmica. Koliko se sjećam BiH je povela (pogotkom Edina Džeke) kada smo se sreli u Torinu, pa nam je potrebna koncentracija i da držimo otvorene oči. Nakon toga, možemo da razmišljamo o Holandiji", dodao je italijanski selektor.

Italijanski mediji pisali su ovog ljeta da bi Manćini mogao da preuzme neki klub iz Serije A, usključujući Inter, Juventus i Romu.

"Nisam dobio nijedan poziv. Ovaj posao započeo sam prije dvije godine, dosad smo radili dobro i nadam se da će biti još bolje. Želim vidjeti svoj tim kako igra dobar fudbal i stiže do finala Lige nacija".

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE

Prema njegovim riječima, temelji nacionalnog tima Italije su postavljeni i stil fudbala će da zavisi od igrača koje bude imao na raspolaganju.

"Nedostaje nam važan fudbaler poput Marka Veratija za ove utakmice, dok bi Žoržinjo trebao doći u ponedjeljak, ali još nismo sigurni kakvo je njegovo stanje", objasnio je Manćini aludirajući da je Žoržinjo bio u karantinu nakon što je imao blizak kontakt sa zaraženima od korona virusa.

Zato nema nikakvih problema u vrhu napada.

"U špicu imam mnogo mogućnosti, između ostalih Ćiru Imobilea, Andreu Belotija, Ćićija Kaputa, Kevina Lazanju, Mojsa Kina... Još uvijek postoji hijerarhija, jer su neki igrači dio projekta cijele dvije godine", podvukao je Manćini.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC