• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izostanak Miralema Pjanića je najveći hendikep "zmajeva": Nedostajao bi svakoj ekipi na svijetu!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Bosne i Hercegovine moraće da se snađu u Firenci bez novog igrača Barselone.

 Rusmir Cviko: Izostanak Miralema Pjanića je najveći hendikep Izvor: Filippo Alfero/Getty Images Europe

Novi vezista Barselone i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić propustiće početak ovogodišnje Lige nacija zbog korona virusa i to će svakako predstavljati najveći problem za "zmajeve" na sutrašnjem gostovanju u Firenci protiv Italije, kao i tri dana kasnije protiv Poljske na "Bilinom polju".

Možda će vas zanimati

U četvrtak u 11 časova sa sarajevskog aerodroma, fudbaleri BiH će otputovati čarter letom u Firencu, gdje će u petak uveče s početkom u 20.45 igrati meč na stadionu "Artemio Franki" protiv domaće selekcije Italije.

Svi igrači su testirani na korona virus i svi su dobili negativne rezultate, za razliku od novog veziste Barselone Miralema Pjanića, koji je u izolaciji nakon što je bio pozitivan na kovid-19.

Upravo njegov izostanak će biti najveći problem ekipe Dušana Bajevića, mišljenja je Rusmir Cviko, pomoćni trener u stručnom štabu nacionalnog tima BiH.

"Miralem Pjanić bi nedostajao svakoj reprezentaciji, igrač je svjetske klase i to je naš najveći hendikep jer neće igrati. Ali, nadamo se da će fudbaleri, koji su tu, odgovoriti zahtjevima selektora Dušana Bajevića i stručnog štaba", rekao je Rusmir Cviko, jedan od selektorovih pomoćnika.

Desni bek "zmajeva" Zoran Kvržić, koji je inače član turskog Kajzerija, smatra da je susret protiv Italijana važan zbog najvažnijeg meča kojeg BiH igra za plasman na EURO 2020 protiv Sjeverne Irske.

"Sigurno da je sada veći izazov igranje u Grupi A Lige nacija, ovo je dobra priprema za baraž koji nas čeka protiv Sjeverne Irske, dobro je što igramo sa kvalitetnim protivnikom. Bolje nego da imamo nekog slabijeg rivala koji nije na nivou Sjevernih Iraca. Na početku novog ciklusa smo motivisani i spremni, dugo nismo igrali za svoju zemlju. Podmlađena je malo ekipa i svi imaju još veći motiv i vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju", rekao je Kvržić.

"Zmajeve" u petak očekuje duel prvog kola Grupe 1 Lige A u Firenci protiv Italije, a potom i meč sa Poljskom tri dana kasnije na zeničkom "Bilinom polju". Osim tri spomenute reprezentacije u Grupi 1 igraće još i Holandija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC