• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomoćnik Dušana Bajevića: Problem što je Manćini pozvao 37 igrača, pa ne možemo znati startere

Autor mondo.ba

...ali, znamo njihov stil igre.

 Adnan Čustović o meču Italija - BiH, Liga nacija Izvor: Promo/Fudbalski savez BiH

Pomoćni trener u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine Adnan Čustović izjavio je da je stručni štab analizirao reprezentaciju Italije i da "zmajevi" poznaju njihov stil igre.

"Sigurno da će biti teška utakmica ali se nadam da ćemo odigrati slično kao što je bio slučaj u susretu u Torinu. Jedini problem je što je selektor (Roberto) Manćini pozvao 37 igrača pa je teško reći kojih 11 će početi. Ali, znamo njihov stil igre, imaju igrače koji dobro drže loptu i sigurno da će biti teška utakmica. Mislim da su u posljednjih 13 utakmica na 12 pobijedili", rekao je Čustović.

Možda će vas zanimati

Pomoćnik selektora "zmajeva" izrazio je nadu da će BiH odigrati dobro kao prije godinu dana kada su na gostovanju u Torinu napravili veliki broj prilika.

"Italiji je teško napraviti veliki broj šansi. Jedino smo mi uspjeli napraviti šest-sedam prilika. Mislim da smo tada odigrali jednu od najboljih utakmica i nadam se da ćemo ponoviti takvu utakmicu, sa šansama, velikim intenzitetom igre i velikom željom koju smo imali u toj utakmici".

Čustović je naglasio da su najvažnije utakmice za reprezentaciju BiH u baražu Lige nacija u oktobru i novembru.

"Utakmica s Italijom i Poljskom su bitne da se pokažemo u dobrom svjetlu. Želimo da pokažemo da smo organizovana ekipa koja može da odigra protiv jakih ekipa kao što u Italija, Poljska i Holandija. Drugi problem je što su obje reprezentacije u fizičkoj spremi koja nije dobra, pod upitnikom je i naša i fizička sprema protivnika, tako da možemo očekivati tešku utakmicu za sve igrače koji budu na terenu", zaključio je on.

Susret između Italije i BiH igra se 4. septembra u Firenci, a bh. reprezentacija u Italiju putuje u četvrtak, prenijela je agencija "Fena".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC