• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljene promjene u odnosu na Firencu: "Ne potcjenjujemo Poljake, ali šansu treba dati i drugima"

Autor mondo.ba, agencije

"Zmajevi" sutra igraju protiv Poljske u drugom kolu UEFA Lige nacija

 Liga nacija BiH Poljska Dušan Bajević najava Izvor: Anadolija/FS BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u Zenici, sa početkom u 20.45 časova, protiv Poljske odigrati drugu utakmicu u okviru drugog izdanja UEFA Lige nacija.

"Zmajevi" su u prvoj rundi remizirali na stadionu "Artemio Franki" sa Italijom rezultatom 1:1, dok su Poljaci u Holandiji poraženi od domaćina rezultatom 1:0.

Možda će vas zanimati

Selektor Bosne i Hercegovine Dušan Bajević izjavio je, na večeras održanoj konferenciji za novinare, da je tim spreman za sutrašnji meč UEFA Lige nacija protiv Poljske i da je "unutar tima dogovoreno šta i kako treba raditi na terenu", te dodao da vjeruje u pobjedu.

Bajević je prilikom obraćanja predstavnicima medija istakao je selekcija BiH imala problema sa igračima koji nisu igrali utakmice, te akcentovao povrede igrača koje doktorski tim pokušava da sanira.

"Naš najveći problem je da li će ti igrači biti spremni fizički. Treba dati šansu i drugim igračima, da neko ne misli da potcjenjujemo Poljsku jer je to jaka selekcija sa kvalitetnim igračima koji igraju u inostranstvu u moćnim ligama. Učinićemo sve da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobjede", poručio je Bajević.

"Princ sa Neretve" smatra da je neigranje Roberta Levandovskog veliki hendikep za Poljsku, ali da je rival jak kolektiv koji može da pronađe adekvatnu zamjenu.

"Poljska nije isto što i Italija, moramo da napravimo promjene, u svim utakmicama tražimo propuste protivnika. Moramo igrati jako, brzo, organizovano i odgovorno. Vjerujem da će sa te strane reprezentacija biti dobra", kazao je Bajević.

Na pitanje o stanju povrijeđenog Seada Kolašinca, Bajević je rekao da su terapije u toku i da će se sutra, na dan utakmice, znati hoće li biti spreman za meč.

Reprezentativac BiH Edin Višća je prije deset godina upravo protiv Poljske debitirao za reprezentaciju. Ističe da se rado sjeća prvog nastupa jer je to osjećaj koji "vas drži do kraja života", te dodaje da su u stručnom štabu analizirali protivnika, ali i da su "zmajevi" spremni i puni samopouzdanja pred meč.

"Poljska je kvalitetna ekipa, igraju kompaktno, dobro stoje u defanzivi i imaju par dobrih pojedinaca. Kolektiv je najveća vrijednost Poljske", rekao je Višća i dodao da je najvažnije je da se nacionalni tim BiH ponaša odgovorno, te da odigra kao što je bio slučaj u prethodnom meču u Italiji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC