• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Partizanu sam zbog velikih stvari: Stanojević želi izazov, borbu sa Zvezdom i povratak bivših igrača!

Autor Nebojša Marković

Novi-stari trener crno-belih je otvoreno govorio o brojnim temama posle prvih sedam dana od povratka u klub.

 Aleksandar-Stanojevic-intervju-FK-Partizan-zelimo-Svetu-Markovica-Milosa-Jojica-volim-izazove Izvor: MN PRESS

Aleksandar Stanojević danas završava prvu sedmicu otkako je i zvanično ponovo postao novi trener Partizana.

Posle sedam dana drugog mandata i prilike da radi i upozna se sa igračima, šef struke crno-belih pričao je o brojnim temama koje će zanimati sve partizanovce.

Možda će vas zanimati

Stanojević je posle osam i po godina ponovo trener Partizana i željan je izazova. Njegov prvi period u Partizanu je bio berićetan - doneo je dve titule prvaka Srbije, jedan nacionalni kup i jedno učešće u Ligi šampiona.

Na povratku u Humsku kaže da nije očekivao tako toplu dobrodošlicu.

"Nikada do sada nisam dobio toliko poruka, sa toliko očekivanja. Baš sam iznenađen. Najdraže su mi one od bivših igrača i ljudi koji su bili ovde, klupskih veličina. I navijači takođe, svi su mi dali snažan vetar u leđa", počeo je Aleksandar Stanojević u intervjuu za "Večernje novosti".

"Iskreno, nenadano sam se i sada vratio. Gledao sam sve Partizanove utakmice, bio sam na odmoru i nisam razmišljao. Neozbiljno je da ne radiš godinu dana i da odbiješ Partizan. Želim izazov, da se uhvatim u koštac sa situacijom. Najlepše je biti po strani i komentarisati kako ovo valja ili ne valja. Hajde sada, pokaži se", jasno govori o svojim stremljenjima trener crno-belih.

On se osvrnuo na odlazak njegovog prethodnika Sava Miloševića, čoveka kojeg poznaje od svoje 16. godine. Kaže, daće mu malo vremena pre nego što se ponovo čuju.

"Znam da mu nije ni do čega, tako je i meni bilo kada sam odlazio. Sačekaću da se malo odmori, dane dušom, pa ćemo o svemu da se ispričamo. Partizanova priča je takva, mi smo svi zajedno, stalno smo u kontaktu, od starijih generacija, preko Bate, Jokana i Petrića, do moje generacije sa Duljajem, Rašovićem, Ilićem..."

Izvor: FK PARTIZAN

Crvena zvezda već tri godine bez većih problema osvaja titulu prvaka Srbije, a Stanojević u tome vidi veliki izazov, da se taj niz prekine.

"Došao sam zbog velikih stvari, da pokušam da uradim nešto veliko pa da odem u Evropu. Rekli su mi da nije pravi trenutak. Ja želim da napravim da mi bude dobar trenutak. Izazov je tu. Euforija oko Zvezde je velika, napravili su takvu priču da čitava Srbija navija za njih."

Stanojević ne dolazi u tim koji je on selektirao, zato je oprezan kada govori o zacrtanim ciljevima.

"Glavni cilj je da sa ovom ekipom dođem do decembra, da upoznam sve igrače, vidim šta ko može da pruži, a da ostanemo u šampionskoj trci. Pa u decembru da vidimo šta je to što bih ja voleo i uradio. Ekipa ima dobar potencijal. Kad pobedite deset utakmica zaredom i protivnik vas drugačije gleda."

Trener Partizana ističe da je tačno da u klubu pokušavaju da vrate dvojicu bivših igrača i tako pojačaju tim pred naredne izazove.

"Moja prva želja je da napravimo Partizan u kome će njegova deca voditi glavnu reč. Imam želju da dovedemo Jojića koji bi doneo kvalitet da igramo na više načina. Stupili smo u kontakt sa njim, on je veliki partizanovac, ali ima ponuda iz Bundeslige, Engleske... Istina je da smo zainteresovani i za Svetu Markovića iz Olimpijakosa, voleo bih da dođe", priča Stanojević i nastavlja o opcijama koje već ima u timu.

"Videćemo kako će da reaguje suma koji je pravi individualac za sebe, fantastičan igrač, opasan jedan na jedan. Majstori su i Natho, Marković... Video sam parolu na Teleoptiku "Pojedinac pobeđuje utakmicu, a tim uzima prvenstvo". Kao da sam je ja stavio tamo."

Stanojević je u prvom mandatu imao odlične rezultate u "večitim" derbijima protiv Crvene zvezde, a Partizan i na poslednja četiri derbija ima odličan učinak. Ipak, nešto drugo je njegova briga.

"Poslednje derbije smo igrali odlično, bili smo fantastični i u utakmicama sa Alkmarom i Moldeom. Međutim, ja želim da nađemo odgovor što smo za dva minuta primili dva gola u Novom Sadu. Zato, ne razmišljam o jednoj ili dve utakmice sa Zvezdom. Borim se da budemo ozbiljni kao tim i ekipa", zaključuje Stanojević za "Novosti". 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC