• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Partizan da dovede Nikolu Čumića? Problemi postoje, pita se i Olimpijakos, ali...

Autor Nebojša Marković

Crno-bijeli su zainteresovani za doskorašnjeg igrača Radničkog iz Niša.

 Partizan-transfer-Nikola-Cumic-interesovanje-pozajmica-Olimpijakos-prelazni-rok-Radnicki-Nis Izvor: MN PRESS

Partizan na terenu ima mnogo izazova, a po dolasku Aleksandra Stanojevića na mjesto trenera, izazovi su počeli da se ređaju i van njega.

Posljednji u nizu zove se Nikola Čumić!

Možda će vas zanimati

Partizan u prethodnih sedam dana pokušava da obavi što je moguće više posla po pitanju transfera i omogući novom šefu stručnog štaba veći kvalitet u timu, kojim će crno-beli moći da budu konkurentniji na svim frontovima.

Aleksandar Miljković se već vratio, a sam Stanojević je u ponedjeljak potvrdio da je njegova želja da u Partizanu vidi još dvojicu povratnika - Svetozara Markovića i Miloša Jojića.

Ipak, zbog odlaska Đorđa Ivanovića u ljubljansku Olimpiju, u Humskoj tragaju za još jednim napadačem i nekoliko imena se nalazi u opticaju.

Jedan od njih je Nemanja Nikolić, Partizanov igrač na pozajmici u Spartaku koji je za MONDO govorio o tim spekulacijama, dok je drugi - Nikola Čumić.

"Sportski žurnal" u današnjem izdanju piše da je doskorašnji igrač Radničkog iz Niša, a sada ofanzivac Olimpijakos želja čelnika Partizana. Crno-bijeli bi najlakše mogli da ga dovedu na pozajmicu, ali oko njega postoji nekoliko "tačaka spoticanja".

Čumićeve "tačke spoticanja"

Izvor: MN PRESS

Prva i najvažnija je da je mladi Čumić tek ovog ljeta napustio Srbiju u transferu vrijednom 500.000 evra i da Olimpijakos izvjesno neće željeti da ga proda.

Za tako nešto morao bi da se pojavi neko ko može da plati bar par miliona evra, što znamo da nije opcija za srpske klubove.

Drugi problem u ovoj priči je da 21-godišnji Užičanin želi da se pokaže i dokaže u Pireju prije nego da se odmah vraća u Superligu Srbije. To je i logično. Čumić je već dosta zanimljivih stvari pokazao u Superligi i nije slučajno došlo do transfera u Olimpijakos. Grci su ga pratili i skautirali i na kraju doveli po "oprobanom receptu", nakon što su već slično uradili i sa Lazarom Ranđelovićem.

Ipak, čini se da postoji više znakova da bi ovakav posao mogao da bude izvodljiv nego što se činilo u prvi mah.

Čumićevi "znakovi pored puta"

Nikola Čumić u akciji.
Izvor: MN PRESS

Glavni je taj da je Olimpijakos na pragu dovođenja Livaja Garsije, igrača Beitar Jerusalima koji bi Atinjane mogao da košta oko 3.000.000 evra! Radi se o velikom transferu i grčki mediji pišu da su pregovori za 22-godišnjaka već dobrano razvijeni.

A kako Garsija igra na krilnoj poziciji, on će postati još jedan u nizu igrača koji će biti direktna konkurencija Čumiću za mjesto u timu. Garsija, fudbaler iz Trinidada i Tobaga, može da igra na oba krila i on želi da dođe baš u Olimpijakos zbog kvalifikacija za Ligu šampiona. Ukoliko potpiše za njih, tim iz Pireja bi na krilima imao još i Valbuenu, Lazara Ranđelovića, Jorgosa Macurasa uz one igrače koji su inače već imali manju minutažu.

To ne bi bile dobre vijesti za Čumića, a dobre vijesti za Partizan mogle bi da bude još jedna činjenica - njihova uspješna saradnja sa Olimpijakosom.

Tokom prethodnih godina je bilo mnogo takvih poslova, uključujući Ljubomira Fejsu, Uroša Đurđevića, Sašu Zdjelara, Svetozara Markovića, zbog kojeg su očito crno-bijeli ponovo uspostavili kontakt sa Grcima.

Čumić je prošle sezone bio jedan od najkreativnijih mladih krilnih fudbalera u Evropi i pažnju na sebe je skrenuo učinkom od 16 golova i pet asistencija u dresu niškog Radničkog.

Do kraja prelaznog roka su ostale još četiri sedmice...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC