• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim srećan što Željo nije iz penala stigao do pobjede na "Pecari": Bilo bi nekakvih priča...

Autor mondo.ba

Trener Željezničara Amar Osim zadovoljan je pobjedom u Širokom Brijegu (0:1), a posebno jer nije izvojevana udarcem iz jedanaesterca već pogotkom iz igre u derbiju sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Široki Brijeg - Željezničar 0:1, izjave Amar Osim, Toni Karačić, PL BiH, 7. kolo Izvor: Mustafa Ozturk, Anadolija

Poslije poraza u Haifi od Makabija (3:1) u "otkazanom" susretu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sarajevski Željezničar se vratio domaćim obavezama i pobjedom na "Pecari" se osamio u vrhu prvenstvene tabele (0:1).

Možda će vas zanimati

Strateg Želje Amar Osim je naglasio da je domaćinu pripalo prvo, a njegovom timu drugo poluvrijeme derbija.

"Utakmica je bila takva da je svaki protivnik imao po poluvrijeme gdje je imao više nekakvu incijativu i kontrolu, iako nije bilo nekih izrazitih šansi osim Širokog Brijega u posljednjem minutu nakon prekida. Mi smo imali sreću da svoje poluvrijeme krunišemo golom u jednoj od rijetkih šansi, odnosno nije ni šansa nego nekakav šut, dok Široki nije. Vjerovatno bi i Široki, da je dao prvi gol bio bliži pobjedi, to se vidjelo od početka. Mi smo dali gol, oni su malo više pali i nisu nas specijalno ugrozili do kraja osim nekoliko gužvi", izjavio je Osim na konferenciji za štampu poslije utakmice na "Pecari".

Prema njegovim riječima, dobro je ispalo što Željo nije do pobjede stigao poslije jedanaesterca, koji je promašio Ivan Lendrić već golom Mustafe Mujezinovića, koji je sa pet pogodaka prvi strijelac Premijer lige BiH.

"Drago mi je što nismo postigli gol iz penala, mislim nije mi drago, ali je penal bio sretan ili nesretan i nespretan po Široki. Da smo dali taj gol i da je taj gol usmjerio utakmicu, bilo bi nekakvih priča i bolje po nas što je ovako ispalo. Hvala domaćinu na korektnosti. Utakmica ovdje ko i uvijek napeta i tvrda, ali u dobrom duhu. Malo smo se pred kraj nešto, ali ništa posebno", dodao je strateg plavih sa "Grbavice".

Izvor: MONDO

Njegov kolega sa širokobriješke klupe Toni Karačić je najprije čestitao Osimu i Želji na pobjedi, složivši se da je svakom timu pripalo po jedno poluvrijeme.

"Stvarali smo u prvom dijelu neke situacije više nego čiste prilike za gol, možemo reći da su gosti imali i određenu sreću pa nismo postigli pogodak. U drugom poluvremenu bili smo dobri do penala. On ne znam da li je postojao, iskreno mislim da nije, onda nam se uvukla dijelom i nervoza, izgubili smo kontrolu u igru, pa je Željezničar postigao sličan gola kao u Tuzli. Igrač nam s aut linije uđe kroz sredinu i šutne i pogodi. Na kraju smo probali sa izmjenama, međutim, to je bila neka stihija. Ja ne želim takav način igre, nismo imali određen kvalitet da pritisnemo i dođemo do neke ozbiljnije šanse. Na kraju, pobijedili su i ja im još jednom čestitam", istakao je šef struke hercegovačkog tima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC