• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić i Ziljkić optimisti, Portugalci još veći: Vjerujemo da ćemo proći Borac!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U taboru Rio Avea ne sumnjaju u trijumf nad Borcem i prolazak u naredni krug.

 Liga Evrope kvalifikacije drugo kolo najava Rio Ave trener Augusto Gama kapiten Tarantini  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Borac će u četvrtak od 20 časova dočekati portugalski Rio Ave u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Banjalučani su u srijedu sa velikim optimizmom govorili o sutrašnjem duelu, a optiomizma ne manjka ni u taboru portugalskog predstavnika.

Možda će vas zanimati

Nagovještaj toga bila je i brojna delegacija kluba, ali i broj novinara koji je doputovao u Banjaluku da isprati duel sa Borcem, a potvrda toga bili su i riječi kapitena Rikarda Hozea Vaz Alveša Monteira, odnosno popularnogTarantinija, te pomoćnog trenera Augusta Game na konferenciji za novinare u srijedu.

Augusto Gama zvanično vodi ekipu i odgovarao je na pitanja novinara umjesto prvog trenera Marija Silve koji nema odgovarajuću evropsku licencu, ali je mladi stručnjak taj koji priprema ekipu i koji će sutra vući konce sa klupe.

"Ekipa Borca nije naivna, ali mi vjerujemo u kvalitet našeg tima, vjerujemo da će sve ići po planu i da ćemo pobijediti. Oslanjamo se na naš ofanzivni red, ali isto tako vjerujemo i u svoju odbranu, ne sumnjamo da će odraditi svoj dio posla i spremni smo za ovaj duel“, istakao je Gama.

U ekipu Rio Avea ovog ljeta stiglo je nekoliko igrača, a pomoćni trener vjeruje da se ekipa uigrala u pripremnom periodu.

"Zbog korona virusa nismo odigrali dovoljan broj utakmica, stiglo nam je nakoliko igrača, ali uspjeli smo da se uigramo i postigli smo opdređenu kompaktnost, tako da smo s te strane zadovoljni“.

Na pitanje da li je portugalski klub uspio da nadoknadi odlazak najboljeg igrača, Mehdija Taremija, koji je otišao u Porto, rekao je:

"To uopšte nije pitanje o kojem trebamo da raspravljamo, imamo dovoljan igrački kadar da nadoknadimo sve odlaske iz kluba“, uvjeren je Gama.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Kapiten Rikardo Hoze Vaz Alveš Monteiro, ili jednostavnije Tarantini rekao je da očekuje interesantnu utakmicu.

"Mi imamo iskustva u Evropi, a ovo je prilika za naš tim da stekne novo iskustvo i da ostvarimo uspjeh.Znamo da će nam biti teško protiv Borca, iako nemamo mnogo informacija o njima. Znamo da igraju dobro kod kuće, a vjerovatno ćemo neke stvari saznati i tokom meča i prilagođavatise. Utakmica dolazi u za nas u još uvijek pripremnom periodu, nedostaju nam utakmice za razliku od Borca, nismo u najboljem takmičarskom ritmu, ali spremni smo za utakmicu i vjerujemo da ćemo proći u naredni krug", rekao je Tarantini.

Veznjak Rio Avea u klubu je već 12 godina, a ove sezone dobio je novog trenera koji će debitovati protiv Borca, kao i nekoliko novih saigrača, što će prema njegov om mišljenju unaprijediti ekipu.

"Klubovi se uvijek pojačavaju, dovode nove igrače, pa tako i naš. Uvijek se novi igrači  prilagođavaju, neke stvari se mijenjaju... Očekujem da se i naši saigrači brzo prilagode i unaprijede našu igru, da kvalitet podignemo na viši nivo. Vjerujem da ćemo biti uspješni", rekao je kapiten Rio Avea.

Fudbaleri Rio Avea u srijedu uveče odradili su trening u Banjaluci, a travnjak Gradskog stadiona prije njih osjetila je i danska sudijska četvorka.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC