• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija za MONDO: Šteta što Borac barem nije otišao u produžetke...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Junak mostarskog trijumfa u Ljubljani za naš portal istakao da je presrećan što su fudbaleri Zrinjskog pokazali karakter.

 Nemanja Bilbija za MONDO poslije Olimpija - Zrinjski 2:3 Izvor: Facebook/ HŠKZrinjski

Dok je Banjaluka tugovala, ali i bila ponosna na fudbalere Borca zbog odličnog izdanja na Gradskom stadionu u meču sa Rio Aveom (0:2), osmijehe na lica u četvrtak uveče barem djelimično je vratio Banjalučanin Nemanja Bilbija, koji je sa dva pogotka bio najzaslužniji za pobjedu Zrinjskog nad Olimpijom u Ljubljani (2:3).

Bilbija je dva puta anulirao prednost "zmajčeka" na stadionu "Stožice" i omogućio produžetke u kojima su "plemići" golom Josipa Ivančića stigli do pobjede i prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

Nakon slavlja i prospavane noći, kapiten mostarskog tima je za naš portal u kratkim crtama analizirao duel u Ljubljani.

"Bila je to baš teška utakmica, fizički izuzetno zahtjevna. Dva puta smo stizali prednost i na kraju napravili preokret. Srećan sam jer je ekipa pokazala karakter nakon negativnog rezultata", rekao je Bilbija.

Nemanja Bilbija je sinoć stigao do jubilarnog broja od 50 postignutih golova za Zrinjski.

Izabranici Mladena Žižovića nemaju mnogo vremena za odmor jer ih već u ponedjeljak očekuje hercegovački derbi sa Širokim Brijegom u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a tri dana kasnije i gostovanje na Kipru protiv APOEL-a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Kao prvo, APOEL je jako težak protivnik, imaju odličnu ekipu i mislim da su veliki favoriti. Međutim, u fudbalu ima dosta primjera gdje favoriti ne pobjeđuju i ne prolaze uvijek", dodao je kapiten Zrinjskog.

Izvor: Facebook/ HŠKZrinjski

Upravo u petak žrijebom u Nionu, određen je i eventualni protivnik mostarskog tima u slučaju da se trijumfalno vrate sa Kipra. Tada bi "plemićima" rival u plej-ofu Lige Evrope bio bolji iz dvoboja FCSB (Rumunija)/Slovan Bratislava (Slovačka). 

"Ako prođemo Kiprane, bila bi to sigurno još jedna velika i teška utakmica za nas, ko god da nam bude protivnik. Naravno, fokusiramo se prvo samo na sljedećeg rivala".

Na kraju razgovora, Bilbija je priznao da mu je žao što je banjalučki Borac eliminisan od portugalskog Rio Avea...

"Tek sam vidio rezultat kad sam se vratio u hotel poslije naše utakmice. Žao mi je svih u klubu i igrača što barem nije otišlo u produžetke. A tamo ko zna šta bi bilo. Ipak, vjerujem da su dali svoj maksimum", zaključio je Banjalučanin, koji nosi kapitensku traku u mostarskom klubu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC