• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić o klasičnim napadačima Borca: Kajkut kao mladić od 20 godina, biću strpljiv sa Lukićem

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener crveno-plavih poslije pobjede nad Tuzlom sitijem (2:0) govorio je i napadačima banjalučkog kluba.

 Vlado Jagodić o napadačima FK Borac, Saša Kajkut, Jovo Lukić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Borac je na Gradskom stadionu zabilježio pet pobjeda i zadržao maksimalan učinak na svom terenu.

Sinoć je u okviru osmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Tuzlu siti rezultatom 2:0 (0:0) nakon što su u periodu od 74. do 78. minuta mrežu Azira Muminovića pogađali Vladan Danilović i Almedin Ziljkić.

Možda će vas zanimati

Ziljkić se tako sa četiri pogotka u sezoni izjednačio sa kapitenom crveno-plavih Stojanom Vranješom na klupskoj listi najboljih strijelaca, dok je Danilović dosad uknjižio pogodak manje.

Kad se pogleda golgeterska statistika, za Borac je od klasičnih napadača, tzv. špiceva samo Jovo Lukić bio strijelac jednog pogotka ove sezone i to protiv Slobode u drugom kolu prvenstva BiH.

U sinoćnjem duelu, priliku u početnom sastavu je poslije dužeg vremena dobio iskusni Saša Kajkut, o kojem je na konferenciji za štampu u superlativu govorio trener Banjalučana Vlado Jagodić.

"Stavio sam Kajkuta od prvog minuta i on je odradio izuzetno veliki posao. Ukazao sam mu povjerenje jer radi fantastično na treninzima i bori se za mjesto kao da ima 20 godina", rekao je Jagodić.

Pojasnio je da to ne znači da je dosadašnji centarfor Jovo Lukić izgubio mjesto u startnih 11.

"Lukić je stalno bio starter, a na ovoj utakmici je iz taktičkih razloga ostao na klupi. Pod navodnicima, naravno, moj odnos s njim i sa ekipom je bio takav da on da svoj doprinos kad bude trebalo. Znali smo da ako budemo trebali da stižemo rezultat, treba nam zbog skok igre i nekih lopti prema njemu. A, i u kontranapadu nam pogotovo treba da odloži loptu i odradio je sve što sam od njega tražio. To me naravno veseli. Imaću naravno strpljenja za mlade igrače poput Jove iako ne postižu golove, ali rade sve što tražim od njih. Vjerujem da će biti sve bolje i bolje".

Jagodić nije odbacio ni mogućnost da dvojica klasičnih napadača odigraju neke utakmice i zajedno.

"Definitivno će biti utakmica na kojima će igrati zajedno, to smo radili i na pripremama, međutim Tuzla siti nije protivnik da možemo igrati 'grlom u jagode' bez obzira na domaći teren. Na sreću, imamo jake ostale ofanzivne igrače, Gorana Zakarića, Almedina Ziljkića, ovaj Boban Georgiev takođe je izuzetno dobar što ćete vidjeti vrlo brzo. Ivan Crnov sada nije dobio priliku, ali isto tako dobro radi i vrijedno trenira. Sistem igre se pravi u odnosu na raspoložene i raspoložive igrače, ali i u odnosu na protivnika", naglasio je strateg crveno-plavih.

Borac je poslije ove pobjede dospio na drugom mjestu sa 15 bodova, koliko ima i Željezničar uz utakmicu manje. Lider m:tel Premijer lige BiH je šampion Sarajevo sa pet bodova više.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC