• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na pola puta od zacrtanog cilja: Zaradili 5 miliona od transfera, juriš po još toliko!

Autor Milutin Vujičić

Rukovodstvo crveno-belih će imati pune ruke posla u narednim danima...

 Crvena-zvezda-zaradila-5-miliona-evra-transferi-prelazni-rok-Degenek-Garsija-Tomane Izvor: MN PRESS

Do kraja prelaznog roka u većini evropskih zemalja, ukljujući i Srbiju, ostalo je još samo deset dana. Obično su u tom periodu klubovi i najaktivniji, dokupljuju šta im fali, prodaju viškove, a i pregovori se lakše zaključuju nego inače kada ima vremena na pretek.

Takve okolnosti očekuju i Crvenu zvezdu koja ima još dosta stvari da završi pre nego što se 5. oktobra i zvanično "zatvori" čuvena fudbalska pijaca.

Možda će vas zanimati

Zvezda nije mnogo kupovala ovog leta, Aleksandar Katai i Gelor Kanga su stigli kao slobodni agenti, obeštećenje je plaćeno samo za Srđana Spiridonovića (250 hiljada evra, Pogon). Stigli su još i napadači iz Italije - Luka Marković iz Krotonea, odnosno Dijego Falćineli na pozajmicu iz Bolonje, međutim Crvena zvezda za njih nije platila obeštećenje.

Izdaci, ne računajući plate, nisu bili ogromni, ali je situacija sa korona virusom i ispadanje iz kvalifikacija za Ligu šampiona, koje nosi veliki novac, značilo i "stezanje kaiša" u redovima prvaka.

Zbog velikog igračkog kadra i manjih izazova tokom jeseni, očekuje se još odlazaka...

Računajući samo igrače od kojih je Zvezda zaradila kroz obeštećenje, kasa je punija transferima Miloša Vulića (800 hiljada evra), Tomanea (600) i Branka Jovičića (300), ali to nije kraj.

Zvezda je zaključila transfer Miloša Degeneka u Gent (1,7 miliona evra) i Matea Garsije u Aris (1,3), a preostali su još sitni detalji pre nego što njihovi odlasci budu i zvanični. Što se tiče Degeneka, odlazi posle plej-ofa za Ligu Evrope protiv Ararat Jermenije, dok je u slučaju Garsije začkoljica plata, ali će argentinski fudbaler verovatno prihvatiti ponudu da ne bi prokockao godinu dana karijere.

Izvor: Nikola Mitić/FK Crvena zvezda/Facebook

To govori da je Zvezda za sada dogovorila poslove vredne 4,7 miliona evra, što je oko polovine zacrtanog rezultata na transferima ovog leta.

"Planiramo da ostvarimo oko 10.000.000 evra od transfera ovog leta, a da li ćemo uspeti - ne znam. Videćemo kako će se ponašati tržište…", rekao je Zvezdan Terzić na početku priprema, sluteći da će klubovi biti štedljiviji u vreme krize posle korona virusa.

Anketa

Koliko će Zvezda zaraditi od transfera ovog leta?

  • Zaradiće oko 10 miliona evra

    30% (3)

  • Zaradiće više od 10 miliona evra

    0% (0)

  • Možda oko 4-5 miliona evra...

    50% (5)

  • Kriza je, biće dosta i 2 miliona evra!

    20% (2)

Koliko će Zvezda zaraditi od transfera ovog leta?

Rezultati

Da li će Zvezda prodati još nekoga osim pomenutih igrača? Vrlo moguće...

Zacrtani cilj mogao bi verovatno da bude ispunjen prodajom Željka Gavrića, koga želi Atalanta, međutim Zvezda želi da ga zadrži makar još jednu sezonu, kao i Veljka Nikolića, dok su drugi mnogo bliže transferu nego "klinci".

Najverovatnije je da će "Marakanu" napustiti najbolji igrač tima El Fardu Ben, koga želi njegovi bivši trener Vladan Milojević, ali je zapelo oko obeštećenja.

Zvezda se nada da bi mogla da zaradi oko dva miliona evra na Benu, Al-Ahli će probati da spusti ovu brojku, ali je svima jasno da će vrednost napadača sa Komora padati iz godine u godinu, pošto je sad već ušao u četvtu deceniju...

Izvor: (MONDO - Stefan Stojanović)

Dozvolu za odlazak imaju i napadači Ričmond Boaći i Milan Pavkov, doduše za njih pravih ponuda nema, dok su u izboru sredine slobodni još i Dušan Jovančić, Veljko Simić i Stefan Hajdin.

Njihova vrednost nije naročito velika na tržištu, ali bi Zvezda profitirala i rasterećenjem budžeta za plate, posebno jer nemaju značajnu ulogu kod Dejana Stankovića, pa bi i na tome moglo da se uštedi u godini kada nema Lige šampiona.

Naravno, Zvezdu čeka i lepa svota novca ako se plasira u grupnu fazu Lige Evrope, a može i dodatno da zaradi ako dobro prođe na žrebu, posebno jer bi bila u drugom šeširu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC