• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bez gostujućih bodova, nema visokog plasmana! Vrijeme je da i 'na strani' uradimo nešto konkretno..."

Autor Dragan Šutvić

U dosadašnjih sedam gostujućih mečeva sa Olimpikom, Borac je trijumfovao samo jednom...

 9. kolo m:tel Premijer liga BiH Olimpik Borac Jagodić Dujaković najava Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbalski klub Borac najbolji je domaćin u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U ovom trenutku, ima "pet od pet", uz gol-razliku 14:1, ali je, u isto vrijeme, jedan od najgorih gostiju u takmičenju, obzirom da je na prva tri meča van Banjaluke upisao isto toliko poraza.

Jedina lošija ekipa "na strani" u ovom trenutku je sarajevski Olimpik, sa kojim će Borac sutra odmjeriti snage na stadionu Otoka (16 časova, direktan prenos na TV Arena sport).

Možda će vas zanimati

Biće ovo osmi međusobni sudar Olimpika i Borca u Sarajevu u elitnom rangu bh. fudbala, a sutrašnji gost je, uz tri remija, samo jednom uspio da trijumfuje.

Bilo je to u novembru 2009. godine, a trener Jagodić vjeruje da je došlo vrijeme za prvu gostujuću "slast" u ovoj sezoni i prekid te neslavne tradicije duela sa "vukovima".

"Ekipa Olimpika jeste posljednja u ligi, ali je i ekipa koja je u posljednje vrijeme promjenom trenera napravila stvari koje su bolje nego što su bile. Mi smo do sada djelovali dominatno na domaćem terenu, a u gostima smo bili takvi kakvi smo bili. Međutim, mislim da smo dobro radili, da su se igrači osvježili poslije utakmice sa Tuzla sitijem i da je napokon došlo vrijeme da i mi na gostujućem terenu uradimo nešto konkretno. Bez gostujućih bodova, realno, ne možemo da tražimo visok plasman. Naravno, kad se gostuje posljednjeplasiranoj ekipi koja ima jednu pobjedu i sedam poraza, misli se da nas čeka lak zadatak. Daleko od toga! Promjena trenera je prouzrokovala promjenu nekih igrača, informisani smo, naravno, da su se oni razišli sa dva-tri igrača. To dovoljno govori da Olimpik pokušava i na taj način da preokrene situacuju u svoju korist. Međutim, već sam rekao da mislim da je došlo vrijeme da napravimo pozitivan rezultat 'na strani' i tako ćemo se i postaviti. Da li će ova promjena vremena više odgovarati domaćinu ili nama, teško je procijeniti, ali se nadam da ćemo moći da odradimo na terenu ono što smo zamislili, a zamislili smo mnogo toga. Idemo da zabilježimo rezultat koji bi nam dao vjetar u leđa pred naredne mečeve jer znamo da poslije Veleža imamo tri gostujuće utakmice, tako da je pravo vrijeme da nađemo dobitnu formulu. Imamo snage, volje, želje, htijenja za bodove na ovom meču", rekao je Jagodić na konferenciji za novinare.

Kad je u pitanju igrački kadar za ovaj meč...

"Dino Kalesić je imao stomačni virus i jutros smo odlučili, zajedno sa medicinskom službom kluba, da je sigurnije iz predostrožnosti da ostane u Banjaluci, da ne rizikujemo. Aleksandar Subić radi odvojeno od ekipe, ali radi sve jače, a za ovu utakmici ni on nije u kombinaciji. Vraćaju nam se Đorđe Milojević i Marko Brtan koji su pauzirali jedno kolo zbog kartona, tako da mislim da imamo jaku i dobru ekipu koja može da odgovori ovom zadatku."

Zna Jagodić ko su nosioci igre sadašnjeg Olimpika, ali vjeruje u svoje izabranike.

"Ima Olimpik u svojim redovima iskustvo u vidu golmana Hadžića i Muminovića, imaju i mladost, njihov kapiten Osmanović je uz Milanovića jedan od najopasnijih igrača u Premijer ligi BiH, tako da znamo šta nas čeka. Ipak, opet kažem, imamo nešto što smo pripremili da napokon djelujemo pobjednički na strani. Dolazimo u posljednja tri kola prvog dijela sezone, odigrali smo osam mečeva do sada, a još nemamo nijedan bod 'na strani' i to moramo pod hitno mijenjati. Raspoloženi smo da to bude sutra."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Desni bek Siniša Dujaković takođe je uvjeren da je došlo vrijeme da se Borac sa jednog gostovanja vrati u pobjedničkom raspoloženju.

"Očekuje nas teška utakmica na teškom terenu. Međutim, mislim da smo dovoljno spremni da pružimo jednu dobru partiju i, naravno, idemo na pobjedu. Bez bodova na gostujućim terenima, biće teško da ostvarimo zacrtane ciljeve, a to je naravno vrh tabele", rekao je Dujaković, poželivši sreću sada već bivšem saigraču Vladanu Daniloviću, novom igraču portugalskog Nacionala.

"Mislim da je zaslužio, kako on, tako i klub, da napravi iskorak. Bio je mnogo osporavan kad je došao i mislim da je istrpio veliki pritisak, te da je izrastao u pravog igrača i momka i da će to tek pokazati."

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 9. kolo

Subota:

Olimpik – Borac (16.00)

Velež – Radnik (18.00)

Nedjelja:

Tuzla siti – Sloboda (18.00)

Široki Brijeg – Mladost (20.00)

Ponedjeljak:

Krupa – Zrinjski (16.00)

Odgođeno:

Sarajevo – Željezničar

TABELA: Sarajevo 20, Borac 15, Željezničar (-1) 15, Tuzla siti 13, Velež 12, Široki Brijeg (-1) 11, Sloboda 10, Zrinjski (-2) 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost 7, Olimpik 3.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC