• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Realov plan za Luku Jovića: Odlazak u Seriju A, pa nazad u Madrid!

Autor Mladen Šolak

Pregovori o pozajmici traju, a klub ima važan zahtev za Italijane, piše "AS"

 Realov plan za Luku Jovića: Odlazak u Seriju A, pa nazad u Madrid! Izvor: Tanjug, Angel Fernandez/AP

Luka Jović iznenađujuće je bio starter minulog vikenda i iako nije imao veliku podršku saigrača uspeo je da se istakne. Ne golom ili asistencijom, već time što je u gol šansi iznudio crveni karton defanzivca i tragičara Betisa, Emersona.

Ipak, on je u Real stigao zbog golova a u dosadašnjih 28 nastupa dao je samo dva i uz takav učinak dodatno je otežao svoju poziciju problemima koji nisu imali veze sa terenom.

Možda će vas zanimati

Zato ne bi bilo iznenađenje ako ga se Real odrekne bar privremeno, a to je realna mogućnost prema pisanju španskog lista "AS".

"Real bi prepustio Srbina drugom klubu, da sazri u Italiji. U tom slučaju ostavio bi Majorala kao alternativu Benzemi. Roma, Milan i Inter zainteresovani su za obojicu napadača", piše taj izvor.

Po svemu sudeći je definitivno da će Realovu svlačionicu narednih dana napustiti ili Zidan ili Majoral, a u Madridu su navodno više za to da ode Jović.

Prelazni rok traje do 5. oktobra.

"Klub smatra da će sa 22 godine odlaskom u Kalčo imati veću minutažu i time sazreti i napredovati. Uz to, Real se nada da će kasnije opravdati status napadača za dugi niz godina, a ujedno i isplatiti klupsku investiciju u njega"

"U svakom slučaju, ako Jović ode to će biti sa povratnom kartom", objašnjeno je.

Realovi treneri se nadaju da će Jović izrasti u sjajnog napadača kada bude igrao iz nedelje u nedelju, što je bio slučaj u Nemačkoj. U Španiji je prošle sezone odigrao samo jednu punu utakmicu, protiv Osasune u Pamploni i ne može mu se suditi po jednom nastupu, piše "AS".

"Pregovaraće se o njegovoj pozajmici, pod uslovom da njegov novi klub prihvati obavezu da mu pruži priliku da često igra. Taj kontinuitet je ono što mu je nedostajalo i Real to nije mogao da mu prpuži. Benzemin doprinos ekipi je izuzetan i Francuz ostavlja malo prostora za konkurenciju".

U svakom slučaju, ili Jović ili Majoral odlaze u Seriju A, a sa druge strane, sigurno je da će povratkom Edena Azara i Marka Asensija u ekipu, minutaža za drugog klasičnog napadača biti veoma ograničena, ma ko to bio.

Zato bi pozajmica mogla da bude bolja opcija za Luku od ostanka na "Bernabeuu".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC