• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za 300 godina će se pričati o Ronaldu, on je jedinstven: On i Pirlo su idealan spoj, dva fudbalska genija

Autor Pavle Knežević

Bivši saigrač prve zvijezde i trenera Juventusa ubijeđen je da će ovo biti sjajan spoj

 Kristijano-Ronaldo-Andrea-Pirlo-Serija-A-Juventus-Rui-Kosta-fudbal Izvor: Guliver/Getty images/Thananuwat Srirasant, Thananuwat Srirasant/Getty Images AsiaPac

O Kristijanu Ronaldu će se i za 300 godina pričati kao fudbalskoj ikoni, a sadašnji trener Andrea Pirlo mu idealno leži, ocijenio je bivši saigrač dvojice zvijezda.

Rui Košta je igrao sa Ronaldom u reprezentaciji, a sa Andreom Pirlom u Milanu, tako da je dobro upoznat sa kvalitetima i karakterom obojice.

Možda će vas zanimati

Ovaj 48-godišnji fudbalski penzioner ocenjuje da su njih dvojica idealan par, jer niko ne razumije bolje šta treba napadačima kao što je Ronaldo od kreatora igre kao što je bio Pirlo.

"Pričaćemo o Ronaldu i za 300 godina, on je jedinstven. Održavao je nivo sa različitim timovima u različitim ligama i u reprezentaciji. Ima 35 godina, osvajao je trofeje stalno. Kada sebi zacrta cilj, on ga ispuni. Pošto ga dobro poznajem, ubijeđen sam da osim Skudeta želi da osvoji i titulu najboljeg strijelca lige, što mu do sada nije polazilo za rukom", rekao je Košta.

Juventus je ljetos otpustio Mauricija Sarija poslije samo jedne sezone, zbog slabih rezultata. Titula je osvojena, ali ona se "podrazumijeva", tako da je trener platio cijenu zbog ispadanja u osmini finala Lige šampiona. Osim toga, moglo se čuti i da je bio u napetim odnosima sa Ronaldom.

Pirlo je bio zamjena koju niko nije očekivao, jer nije imao iskustvo vođenja prvog tima, ali Košta tvrdi da je njegovo fudbalsko znanje ono što je potrebno Ronaldu na terenu.

"Andrea je bio šampion i savršeno dobro zna kako razmišljaju veliki igrači. On zna šta je napadačima potrebno da zasijaju na terenu. Pirlo je kao igrač fenomenalno servirao napadačima i to mu je prednost u odnosu sa Ronaldom. A i, suprotno popularnom mišljenju, dvojica šampiona kao Kristijano i Pirlo rješavaju probleme, ne stvaraju ih. Oni su fudbalski geniji. Ubijeđen sam da će Ronaldo dobro raditi sa njim, kao što je bilo i sa Zidanom, jer i on, kao i Andrea, zna šta treba napadačima", objasnio je Košta.

Prošle nedjelje je protiv Rome dao oba gola za bod Juventusa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC