• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva ludnica u Minhenu: Levandovski "pokerom" golova poništio sjajnu partiju Herte!

Autor mondo.ba

Bajern je pogocima poljskog golgetera vodio 2:0, Herta se vratila, minhenski tim je opet poveo trećim golom Poljaka, Berlinčani opet uzvratili, da bi u sudijskoj nadoknadi bodove iz penala osigurao ponovo Robert Levandovski.

 Bajern - Herta 4:3, Bundesliga, 3. kolo Izvor: Sebastian Widmann/Getty Images Europe

Herta je po pravilu uvijek tvrd orah za favorizovani Bajern!

Na posljednjih sedam utakmica, berlinska ekipa je samo dva puta poražena od Bavaraca, pa se tim Bruna Labadije u nedjelju hrabro suprotstavio velikom favoritu, ali ipak nije uspio da izbjegne poraz u trećem kolu Bundeslige.

Možda će vas zanimati

BAJERN - HERTA 4:3 (1:0)

Za drugu pobjedu šampiona Njemačke najzaslužniji je bio poljski golgeter Robert Levandovski, koji je "pokerom" pogodaka bio direktan krivac za poništavanje odlične partije berlinskog tima, koja se u Mihenu vraćala poslije dva gola minusa, a onda i izjednačila na 3:3, da bi odluku o pobjedniku donio bespotrebnim rvačkim startom Maksimilijan Mitelštat u sudijskoj nadoknadi koji je u pobjedu pretvorio fantastični Levandovski.

No krenimo redom... 

Levandovski je bio najagilniji u uvodnim minutama susreta na "Alijanc Areni", nekoliko puta se našao u prilici, međutim, nije bio precizan, za razliku od Džona Kordobe na drugoj strani, ali je njegov pogodak iz 15. minuta opravdano poništen zbog ofsajda.

Bavarci nisu ličili na sebe u prvom poluvremenu, moguće da ih je malo uzdrmao poraz u Sinshajmu od Hofenhajma (4:1) u prošlom kolu, iako su nesporno bili dominantniji u odnosu na Hertu, barem u posjedu loptu i namjeri da ugroze gol Aleksandra Švalova.

Sredinom poluvremena Serž Gnabri je na asistenciju Jošue Kimiha pogodio spoljni dio mreže i tada se činilo da će se probuditi iz letargije, ali čvrsta igra uz vrlo opasne kontranapade izabranika Bruna Labadije iznenadila je velikog favorita.

Do samog finiša prvog dijela kada je Bajern došao do svoje prepoznatljive igre u napadu pa je u 37. minutu Tomas Miler glavom pogodio mrežu na centaršut Amerikanca Krisa Ričardsa, ali i taj pogodak je poništio sudija Benjamin Kortus na intervenciju iz VAR sobe, takođe opravdano.

Ipak, Bajern je poveo dva minuta kasnije, pogotkom Levandovskog.

Poljak je najprije sjajno šutirao glavom, golman Aleksandar Švalov panterski je odbranio udarac, da bi Gnabri loptu vratio u kazneni, a tamo je iz prve naletio Levandovski za vođstvo Bajerna - 1:0.

Bio je to 100. pogodak Levandovskog na "Alijanc Areni".

Početkom nastavka Levandovski je na asistenciju Ričardsa udvostručio prednost Bajerna, nakon što je preciznim udarcem iz okreta pogodio lijevi ugao - 2:0.

Ni tada Herta nije bila previše obeshrabrena i samo minut kasnije Manuel Nojer je spriječio pogodak Mateusa Kunje, koji je poslije kontranapada šutirao direktno u golmana Bavaraca. Potom je Dodi Lukebakio uzdrmao prečku Nojerovog gola u 57. minutu, da bi samo dva minuta kasnije, Herta uspjela da smanji rezultat.

Centrirao je Kunja iz slobodnog udarca sa desne strane, a najviši u skoku bio Džon Kordoba i pogodio mrežu - 2:1.

Izvor: Sebastian Widmann/Getty Images Europe

Taj pogodak dao je krila Herti, koja je u 70. minutu izjednačila.

Sjajnu akciju i dupli pas Kunje i Kšištofa Pjonteka, koji je u međuvremenu ušao u igru, završio je Brazilac - 2:2.

Izvor: Sebastian Widmann/Getty Images Europe

Ljutio se trener Bajerna Hansi Flik, naredivši opsadu gola Herte do kraja, a ofanziva je krunisana trećim pogotkom Levandovskog u 85. minutu nakon što mu je loptu u mat poziciju gurnuo Miler - 3:2.

U 88. minutu majstorski potez napravio je šef struke Herte Bruno Labadija, koji je uveo mladog Džesika Ngankama, koji je praktično u prvom kontaktu s loptom pogodio mrežu Nojera za novo izjednačenje Berlinčana - 3:3.

I kad se činilo da će Herta osvojiti bod, Levandovski je zbog potpune gluposti Mitelštata izborio penal u sudijskoj nadoknadi i sam ga i realizovao - 4:3!

BUNDESLIGA - 3. kolo

Volfsburg - Auzgburg 0:0

Bajern - Herta 4:3 (1:0)
/Levandovski 40, 51, 85, 90+2- Kordoba 60, Kunja 70, Ngankam 89/

Subota

Borusija Dortmund - Frajburg 4:0 (1:0)
/Haland 31, 66, Džan 47, Paslak 90+2/

Ajntraht - Hofenhajm 2:1 (0:1)
/Kamada 55, Dost 71 - Kramarić 18/

Keln - Borusija Menhengladbah 1:3 (0:2)
/Redžbečaj 84 - Plea 14, Lejner 16, Štinndl 56 pen/

Štutgart - Bajer Leverkuzen 1:1 (0:1)
/Kalajdžić 76 - Šik 8/

Verder - Arminija 1:0(1:0)
/Bitenkur 27/

RB Lajpcig - Šalke 4:0 (3:0)
/Bozdogan 31 autogol, Anhelino 34, Orban 45+2, Halsenberg 80 pen/

Igrano u petak

Union Berlin - Majnc 4:0 (1:0)
/Kruze 13, Ingvarsten 49, Fridrih 63, Pohjanpalo 64/


TABELA:RB Lajpcig 7, Augzburg 7, Ajntraht 7, Bajern 6, Borusija D. 6, Hofenhajm 6, Verder 6, Union Berlin 4, Frajburg 4, Arminija 4, Štutgart 3, Herta 3, Bajer 2, Volfsburg 3, Borusija M. 1, Keln 0, Majnc 0, Šalke 0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC