• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teror Halanda pred baraž sa Srbijom, Ajntraht pokazao put Zvezdi i Dekiju kako treba protiv Hofenhajma!

Autor mondo.ba

Norveški centarfor osigurao pobjedu Borusiji Dortmund, a "orlovi" iz Frankfurta i bez povrijeđenog Filipa Kostića nadigrali protivnika Crvene zvezde i to poslije preokreta.

 Borusija Dormund - Frajburg, Ajntraht - Hofenhajm, Bundesliga, 3. kolo Izvor: Lars Baron/Getty Images Europe

Poslije pomalo neočekivanog poraza u Augzburgu, a nakon toga i realnijeg od Bajerna u Superkupu Njemačke, fudbaleri Borusije Dormund su dočekali Frajburg i očekivano stigli do druge pobjede u Bundesligi.

Možda će vas zanimati

BORUSIJA DORTMUND - FRAJBURG 4:0 (1:0)

U eri pandemije korona virusa, rekordnih 11.500 navijača uživo je posmatralo meč na "Vestfalenu", a "milioneri" su do lagane pobjede stigli zahvaljujući trostrukom asistentu Đovaniju Rejni i dvostrukom strijelcu Erlingu Holandu!

Borusija je povela u 31. minutu nakon što je loptu na 40-ak metara oduzeo Amerikanac Rejna i proslijedio je do norveškog centarfora, koji je pogodio suprotan ugao golmana Florijana Milera - 1:0.

Izabranici Lusijena Favra mogli su do poluvremena da riješe pitanje pobjednika da su u nekoliko navrata precizniji bili Rejna i kapiten Mats Humels, ali su za "podebljanje" prednosti morali da sačekaju do drugog minuta drugog poluvremena.

Iz kornera je centrirao Rejna, a Turčin Emre Džan bio najviši u skoku i glavom poslao loptu pod prečku - 2:0.

Da se nalazi u sjajnoj formi u 66. minutu pokazao je Norvežanin Haland, koji je poslije treće asistencije Rejne, pogodio mrežu Frajburga i opet pokazao da će biti najveća prijetnja reprezentaciji Srbije u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo, koje se igra 8. oktobra u Oslu - 3:0.

I ne samo da je Norvežanin Haland pokazao da je rasan strijelac, već i veoma nesebičan asistent, jer je u sudijskoj nadoknadi istrčao kontru i mogao da zabilježi "het-trik", ali se odlučio na sigurniju varijantu asistiravši Feliksu Paslaku - 4:0!

Prvi protivnik Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope, ekipa Hofenhajma doživjela je prvi poraz u Bundesligi ove sezone!

Nakon trijumfa nad Kelnom i Bajernom, tim iz Sinshajma doživio je neuspjeh na gostovanju Ajntrahtu u Frankfurtu i to nakon preokreta.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić pogodio je za vođstvo u 18. minutu kada je sjajnu akciju kompletnog navalnog reda, krunisao prelijepim udarcem u same rašlje - 0:1.

Otkako je restartovana Bundeslige, Kramarić je postigao 13 pogodaka i samo je Robert Levandovski, najbolji igrač Evrope i centarfor Bajerna uspješniji sa četiri gola više.

Izvor: Matthias Hangst / Getty Images

Međutim, "orlovi" su uzvratili u 55. minutu nakon kontre i sjajne asistencije Basa Dosta, izjednačio je Japanac Daiši Kamada - 1:1.

Petnestak minuta kasnije, japanski vezista se revanširao Dostu fantastičnim solo prodorom, ostavivši Holanđaninu samo da loptu ubaci u mrežu Olivera Baumana za drugu pobjedu i barem privremenu lidersku poziciju na tabeli - 2:1.

BUNDESLIGA - 3. kolo

Borusija Dortmund - Frajburg 4:0 (1:0)
/Haland 31, 66, Džan 47, Paslak 90+2/

Ajntraht - Hofenhajm 2:1 (0:1)
/Kamada 55, Dost 71 - Kramarić 18/

Keln - Borusija Menhengladbah 1:3 (0:2)
/Redžbečaj 84 - Plea 14, Lejner 16, Štinndl 56 pen/

Štutgart - Bajer Leverkuzen 1:1 (0:1)
/Kalajdžić 76 - Šik 8/

Verder - Arminija 1:0 (1:0)
/Bitenkur 27/

RB Lajpcig - Šalke (18.30)

Nedjelja:

Volfsburg - Auzgburg (15.30)

Bajern - Herta (18.00)

Igrano u petak

Union Berlin - Majnc 4:0 (1:0)
/Kruze 13, Ingvarsten 49, Fridrih 63, Pohjanpalo 64/


TABELA: Ajntraht 7, Borusija D. 6, Hofenhajm 6, Augzburg (-1) 6, Verder 6, Union Berlin  4, RB Lajpcig (-1) 4, Frajburg 4, Arminija 4, Bajern (-1) 3, Štutgart 3, Herta (-1) 3, Bajer 2, Volfsburg (-1) 2, Borusija M. 1, Keln 0, Majnc  0, Šalke (-1) 0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC