• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlado Jagodić za MONDO: Realno smo kvalitetniji, ali kup utakmice su uvijek nezgodne, naročito kada se igra jedan meč

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dva puta u četiri dana, fudbaleri Borca gostovaće u Kaknju, prvo u osmini finala protiv federalnog prvoligaša Rudara, a zatim četiri dana kasnije u m:tel Premijer ligi BiH protiv Mladosti.

 Kup BiH osmina finala Rudar Kakanj Borac Vlado Jagodić favorit, ali kup utakmice neizvjesne Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Žrijeb osmine finala Kupa BiH "spojio" je Rudar Kakanj i Borac, što znači da će banjalučki "crveno-plavi" igrati četiri vezane utakmice van svog stadiona.

Naime, poslije reprezentativne pauze, nakon duela sa Radnikom u Bijeljini 17. oktobra u 11. kolu m:tel Premijer lige BiH, četiri dana kasnije Rudar i Borac boriće se za plasman u četvrtfinale Kupa BiH, a onda za vikend ekspedicija Borca ponovo će put Kaknja, na prvenstveni duel protiv Mladosti.

Gostujuću "turneju" Vlado Jagodić i njegovi izabranici okončaće posljednjeg dana oktobra, kada će gostovati Slobodi na "Tušnju".

Možda će vas zanimati

"Sama činjenica da se radi o osmini finala dovoljno govori da sve ekipe koje su se plasirale u ovu fazu takmičenja imaju vrijednost. U žrijebu uvijek može i bolje i gore. Naravno da sam tokom žrijeba želio da budemo domaćini i ne putujemo, jer zna se da imamo tri vezana gostovanja. Rudar Kakanj je ekipa za respekt. Dobro ih poznajem. Imaju svoju vrijednost, igraju na svom terenu i jako su nezgodni. Ipak, naše ambicije su neskrivene i jasne. U Kupu BiH želimo da odemo do kraja, tako da ćemo sve učiniti da u Kaknju ovjerimo plasman u četvrtfinale", rekao je trener Borca u izjavi za MONDO.

Borac je bez problema eliminisao prvog rivala u najmasovnijem takmičenju.

U Travniku je slavio protiv istoimenog rivala 4:0, a iako je iskusni stručnjak u najavi ovog meča naglašavao da će na "Piroti" igrati najjači, ipak se na kraju odlučio na kombinovani sastav. Međutim, igrači koji su dobili šansu opravdali su očekivanja i nisu dozvolili rivalu ni gram nade da može napraviti iznenađenje.

Da li nešto slično treba očekivati i u Kaknju, s obzirom na gust raspored?

"Rano je govoriti o sastavu. Osmina finala zahtijeva najbolji tim u datom momentu, ali ne znamo još kako će se odvijati situacija sa mladim reprezentativcima koji imaju utakmicu, ali i mečeva poslije reprezentativne pauze. Uvijek je moguće da neko 'otpadne'. U svakom slučaju moraćemo izvesti ekipu koja nam garantuje prolaz", jasan je Jagodić.

Rudar Kakanj i Borac nije se do sada sastajli u zvaničnim utakmicama.

Ipak, bez obzira kojih 11 igrača istrči na teren Gradskog stadiona u Kaknju, jasno je da je Borac apsolutni favorit u ovom duelu.

"U četiri dana očekuju nas dva meča u Kaknju, a i to ima svoju specifičnost. Rudar je uvijek nezgodan rival na svom terenu, ali smatram da smo, realno, mi kvalitetnija ekipa. Ali, kup takmičenja, pogotovo kada se igra jedna utakmica, uvijek su nezgodna. Učinićemo sve da ostvarimo naš cilj i prezimimo u Kupu BiH", zaključio je Jagodić.

Kompletan spisak mečeva osmine finala Kupa BiH, koji su na programu u srijedu, 21. oktobra, pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC