• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oprez u Borcu pred gostovanje u Travniku: Da nam se ne ponovi Ljubić

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Opekli" su se Banjalučani na startu Kupa Republike Srpske, ne žele da im se isto dogodi i u šesnaestini finala Kupa BiH.

 Travnik - Borac Kup BiH šesnaestina finala 2020 najava Vlado Jagodić Bojan Marković Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Eliminacija na startu Kupa Republike Srpske od prvoligaša Srpske Ljubića iz Prnjavora (poraz 0:3 nakon penala), razočarala je i iznenadila trenera Borca Vladu Jagodića, koji je bi želio da se nešto slično ponovi i u prvoj rundi Kupa Bosne i Hercegovine.

Banjalučani će u šesnaestini finala najmasovnijeg bh. takmičenja u srijedu od 16 časova gostovati federalnom prvoligašu Travniku, a strateg "crveno-plavih" ozbiljno pristupa duelu sa ekipom iz nižeg ranga takmičenja.

Možda će vas zanimati

S obzirom da su iznenađenja moguća i česta u kup takmičenjima, sutrašnji susret u banjalučkom premijerligašu dočekuju maksimalno oprezno.

Prvi gostujući trijumf ove sezone, protiv Olimpika u Sarajevu 4:1, popravio je ionako dobru atmosferu u svlačionici Banjalučana.

"Već nekoliko puta sam rekao da mi u Kupu BiH imamo neskrivene ambicije, kao i u prvenstvu. Klub želi da ima evropsku vizu svake godine, a to je moguće osigurati i preko kup takmičenja. U prvenstvu idemo po planu, ali u ušima nam još odzvanja eliminacija od Ljubića u Kupu Republike Srpske, u kojem smo takođe željeli da odemo do kraja i osvojimo ga. Tada nismo odgovorili zadatku, nismo imali ni sreće, a to ne smijemo dozvoliti u Kupu BiH", jasan je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sutrašnji rival dobro je skautiran. Travničani su imali solidan start sezone u Prvoj ligi Federacije BiH, ali je u posljednjih nekoliko kola evidentno da su u padu forme.

"Travnik je uvijek sa Borcem imao žestoke okršaje, pogotovo u Travniku, i toga smo svjesni. Skautirali smo ih nakon žrijeba, izuzetno dobro su startovali, ali su u međuvremenu promijenili trenera i na posljednja dva meča su poraženi. Ipak, moramo ih ozbiljno shvatiti."

Jagodić se osvrnuo i na naredni meč u m:tel Premijer ligi BiH protiv Veleža, zbog čega će morati ravnomjerno da rasporedi snage za dva duela tokom sedmice.

"To je jedna od najbitnijih utakmica, jer možemo ući u seriju koju stalno priželjkujem. Bez pobjeda na strani, nema visokog plasmana. Pobjedom protiv Olimpika napravili smo pogodnu situaciju da trijumfom protiv Veleža možemo da ugrozimo čak i prvu poziciju. Ipak, sada razmišljamo samo o prvom narednom duelu, a to je ovaj sa Travnikom", naglasio je Jagodić.

PET POBJEDA

Borac je na posljednjih šest gostovanja na "Piroti" ostvario čak pet pobjeda, te remi. Prethodna tri duela u Travniku Banjalučani su riješili u svoju korist (2:0, 2:1, 2:1), a posljednji put snage sa Travnikom odmjerili su u martu 2016. godine.

Duel u Travniku, ali i meč sa Veležom, sigurno će propustiti Aleksandar Subić, dok problema sa povredom noge ima i standardni štoper Marko Jovanović, te je njegov nastup na "Piroti" neizvjestan.

"Marko je naš lider u defanzivnom dijelu, juče je zbog problema sa nogom trenirao odvojeno od ekipe i tu moramo biti oprezni. Ne smijemo ništa rizikovati."

Uprkos svemu, cilj je samo jedan - prolaz među 16 najboljih u najmasovnijem takmičenju.

"Cilj je plasman u osminu finala. To je imperativ i ništa drugo nas ne može opravdati. Svjesni smo toga i ko god da sutra dobije priliku, nema pravo da ponovi ono što se desilo u Prnjavoru. To momci znaju i vjerujem da će svi dati svoj maksimum da prođemo dalje", rekao je trener Borca.

Na pitanje da li će biti promjena u timu, Jagodić kaže:

"Ozbiljno shvatamo ovaj meč i trebalo bi da ga odigramo kompletni. Promijenilo se i vrijeme, od izuzetnih terena i lijepog vremena došli smo do kiše i teških travnjaka, što iziskuje mnogo više napora kod igrača. Veseli me da se širi izbor igrača, a tu mislim na povratak u željenu formu. Zalaganjem na treninzima neki su, poput Bojana Markovića, zaslužili da dobiju priliku. Radi dobro, nadam se da smo probudili napadače i da će i on dati svoj doprinos."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Marković se ove sezone nije naigrao u prvenstvu, ali će sada protiv Travnika imati šansu da se dokaže i približi startnoj postavi i u m:tel Premijer ligi BiH.

"Ne odgovara nam ništa drugo sem pobjede. Mogu da garantujem u svoje, ali i u ime cijele ekipe, da ćemo dati 100 odsto sebe i vjerujem da ćemo proći u osminu finala. Nakon dobrih rezultata, atmosfera u ekipi je zaista dobra i nadam se da ćemo pobjedom napraviti dobru uvertiru pred meč sa Veležom", poručio je mladi napadač "crveno-plavih".

POJAČANJA

Odlaskom Vladana Danilovića ostalo je upražnjeno mjesto u sredini terena, a trener Borca još jednom je potvrdio da se radi na dovođenju pojačanja. "Radimo na pojačanjima. Otvoreno sam rekao da ćemo do reprezentativne pauze imati bar jednog novog igrača. U ovoj sedmici očekujemo da završimo posao sa jednim igračem, koji će biti baš pojačanje na deficitiranoj poziciji. Ali, oprezni smo, ne želimo gomilati igrače i dovoditi ih na kvantitet umjesto na kvalitet. U svojim redovima imamo resurse, momci će dobiri priliku, možda već sutra, jer želimo forsirati naše mlade igrače i davati im priliku. Do njih je da li će to moći iznijeti", rekao je Jagodić.

Svi dueli prve runde Kupa BiH biće odigrani u srijedu od 16 časova, osim duela Radnički (Lukavac) - Sarajevo, koji je odgođen.

KUP BIH - ŠESNAESTINA FINALA:

Srijeda:

Travnik - Borac (16.00)
Rudar Prijedor - Olimpik
Sloboda (Novi Grad) - Tuzla siti
Goražde - Sloboda (Tuzla)
Budućnost (Banovići) - Željezničar
Dizdaruša - Velež
Tekstilac - Zrinjski
Slavija - Mladost (Doboj Kakanj)
GOŠK - Široki Brijeg
Zvijezda Gradačac - Radnik
Leotar - Krupa
Zvijezda 09 - Alfa Modriča
Klis - Unis (Vogošća)
Velež (Nevesinje) - Igman (Konjic)
Fortuna (Zenica) - Rudar (Kakanj)

Odgođeno:

Radnički (Lukavac) - Sarajevo

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC