• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sjeverni Irci prijete "zmajevima": Osjetićete naše frustracije, mi smo kao "ranjene zvijeri"

Autor mondo.ba

Napadač Sjeverne Irske i engleskog Čarltona Konor Vašington upozorio je Bosnu i Hercegovinu da je njegov nacionalni tim poslije šokantnog poraza od Norveške u Ligi nacija (1:5), osjeća kao "ranjena zvijer".

 Konor Vašington, napadač Sjeverne Irske: Protiv BiH ćemo biti kao "ranjene zvijeri" Izvor: Charles McQuillan/Getty Images Europe

Izabranici Iana Barakloa uvjereni su u prolaz u finale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Preciznije, Konor Vašington, napadač Čarltona, koji se takmiči u trećem rangu engleskog fudbala, smatra da će Sjeverni Irci poslije poraza od Norvežana u četvrtak uveče na "Grbavici" nadjačati ekipu koju predvodi Edin Džeko.

Možda će vas zanimati

Strijelac četiri pogotka za "zelene" u 23 međunarodne utakmice tvrdi u razgovoru za medije iz Belfasta da očajnički žele pobijediti u utakmici godine.

"Ovakve utakmice su nam uvijek odgovarale i kao tim im se jako radujemo. Rezultati prethodnog mjeseca nisu bili sjajni i osjećamo se poput ranjene zvijeri. Želimo da napravimo dobar rezultat na koji će naši navijači biti ponosni", izjavio je Vašington.

Prema njegovim riječima, u napadu Sjeverne Irske postoji žestoka konkurencija za mjesto startera.

"Laf (Kajl Laferti) je opet u pogonu u Italiji, a ja i Džoš (Magenis) odigrali smo četiri ili pet utakmica i postigli neke golove. Selektor će biti na mukama, ali svi imamo povjerenja da će donijeti najbolju odluku za naš sistem igre. Ko god dobije priliku, mora dati maksimum. Moraćemo da više rizikujemo, ali i da budemo čvrsti u odbrani. Golove koje smo primili, trebali smo bolje da odbranimo, ali to je razlika fudbala na ovom nivou. Moramo biti nemilosrdni".

U prethodne dvije utakmice protiv BiH, Sjeverni Irci su doživjeli poraze, ali Vašington je mišljenja da su naučili lekciju iz tih neuspjeha.

"Ako pogledate te dvije utakmice i našu igru, posebno u domaćoj utakmici, stvorili smo mnogo šansi i trebali smo dati barem dva ili tri gola. Gledao sam utakmicu s klupe i bili smo briljantni. Samo trebamo odigrati na taj način, odnosno, onako kako znamo".

Vašington je istakao da jako voli igrati za nacionalni tim jer mu takav način igre najviše odgovara.

"Nikada nismo bili ekipa sa velikim posjedom lopte, mada smo protiv BiH dominirali u domaćem meču. Znamo kada treba pritisnuti, a kad ne treba. Shvatili smo protiv Norveške da smo bili uhvaćeni između želje za pritiskom i iskazivanja previše poštovanja. Analizirali smo te mečeve, sad slijedi analiza BiH, sigurno ćemo znati gdje da postavimo zamke".

Vašington je izrazio nadu da će opet zaigrati na velikom takmičenju nakon šampionata Evrope 2016. godine.

"To je najponosniji i najljepši trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri. Volio bih da to ponovim s ovom generacijom fudbalera Sjeverne Irske".

Sutrašnja utakmica bi mogla čak i biti odlučena penalima, a Vašington nema dilemu da li bi šutirao jedanaesterce.

"Da, 100%. Kad ste napadač, ne možete da odbijete. U karijeri sam ih izveo nekoliko i imam prilično pristojan skor. Ne možete da se sklonite, to su trenuci u kojima uživate, želite da budete posljednji izvođač penala koji će da donese pobjedu", zaključio je fudbaler Čarltona, koji je u karijeri između ostalih nastupao i za Kvins Park Rendžers, Šefild junajted i škotski Harts iz Edinburga.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC