• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odgovornost za rezultate je na igračima": Tadić i Mitrović poslali snažnu poruku

Autor Milutin Vujičić

"Imamo veliku odgovornost...", kazao je Aleksandar Mitrović.

 Dusan-Tadc-i-Aleksandar-Mitrovic-izjava-Norveska-Srbija Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Srbije Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, pred sutrašnju utakmicu protiv Norveške u polufinalu plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo saglasni da je ključni element u igri disciplina i maksimalna angažovanost kompletnog tima.

"Znamo koliko je ta utakmica važna, ne samo za nas, nego i za cijelu državu. Imamo veliku odgovornost...", poručio je najbolji strijelac Srbije.

Možda će vas zanimati

"Dugo sam ovdje i dres reprezentacije je jako težak. Lijepo je kad se pobjeđuje, ali je još teže kad se gubi… Očekivanja naroda su uvijek velika, morate da se nosite sa kritikama kad ne ide. A svi želimo najbolje za našu zemlju. Sigurno da bi lijepo bilo da se poslije 20 godina plasiramo na Evropsko prvenstvo i da vežemo dva velika takmičenja. Mi smo spremni, maksimalno motivisani. Željno očekujemo već duži period ovu utakmicu. Sve se nekako odužilo zbog situacije sa koronom. Ali eto konačno je došao red i na ovaj meč. Svako od nas voli da igra velike utakmice, naročito za svoju zemlju", dodao je Mitrović, a slično razmišlja i njegov saigrač Tadić.

"U modernom fudbalu i protiv reprezentacija koje imaju čvrst pristup igri kao što je Norveška formula za pobjedu je jednostavna. Nema improvizacije, kompletan tim mora da bude disciplinovan".

GDJE SU DOBRI NORVEŽANI?

"Kvalitetna su ekipa. Dosta se govori o njihovim napadačima. Haland je već duže vrijeme u centru pažnje. Vidimo da mu dobro ide i sigurno da će biti jedan od onih u njihovom timu o kojem ćemo morati posebno da vodimo računa. Imamo respekt, ali ipak smatram da će rezultat u toj utakmici u dobroj mjeri zavisiti od nas. Ako uđemo dobro u meč, brzo uspostavimo kontrolu, možemo da se nadamo prolasku u finale".

"Siguran sam da je motiv kod svih momaka u našoj reprezentaciji maksimalan. Plasman na Evropsko prvenstvo je naš zajednički san. I ono što uvijek apostrofiram kao vrlo važnu stvar u modernom fudbalu - trčanje i kretanje. Bez toga biće teško napraviti pozitivan rezultat u Oslu. Saglasan sam sa Mitrom da ova reprezentacija ima mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice i to može da bude samo plus za nas pred sutrašnji duel", rekao je Tadić.

U protekle četiri godine reprezentacija je igrala na Svjetskom prvenstvu, ostvaren je uspjeh u Ligi nacija, sve vrijeme je A reprezentacija imala maksimalnu podršku Fudbalskog saveza Srbije i predsjednika Slaviše Kokeze, navode obojica reprezentativaca.

"Imamo stvarno besprijekorne uslove za rad i to je zasluga Saveza. Nedavno je obnovljeno mnogo toga u Sportskom centru, kupljena je dodatna oprema za rad sa igračima, imamo bolje uslove za trening i oporavak, renovirane su brojne prostorije i vidi se da se ulaže u skladu sa najvećim standardima. Svako ima svoj dio odgovornosti. Na nama igračima i stručnom štabu je što se tiče rezultata", poručio je iskusni Tadić.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

"Posebno bih istakao kao odličan potez rukovodstva Saveza angažovanje Andreje Milutinovića. Vrhunski profesionalac. Čovjek sistema i odgovornosti. Njegov dolazak je takođe potvrda da Savez pozitivno razmišlja na duže staze", istakao je Tadić, a na to se nadovezao Mitrović.

"Svi ljudi iz Saveza sigurno rade najbolji mogući posao da omoguće reprezentaciji najbolje moguće uslove za rad. O tome govore i neki rezultati koji su iza nas. Igrali smo na SP, imali dobru Ligu nacija, u situaciji smo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Savez, kao i reprezentacija, može da jača samo ako angažuje najbolje u svojim profesijama. Jedan od najboljih primjera je dolazak Milutinovića. Kao i Tadić i ja sa Milutinovićem dugo sarađujem. Sa njim radi i velika grupa naših igrača od kojih su mnogo reprezentativci. Ima tu i mnogo svjetskih fudbalskih asova… Jedan je od najboljih na svijetu u svom poslu. Velika je stvar što ga je Savez ubijedio da dođe u A tim", rekao je Mitrović.

Sada je potpuno drugačija situacija od one u septembru što se tiče forme igrača. Mnogima tada još nisu ni počela prvenstva, a Srbija je tada u Ligi nacija izgubila od Rusije u gostima, dok je protiv Turske u Beogradu odigrala neriješeno.

"Sigurno smo fizički i psihički na mnogo višem nivou. Što se mene tiče prošli put sam imao svega nekoliko dana priprema i odigrao dvije utakmice. Meč protiv Norveške dočekujem sigurno daleko spremniji", rekao je Mitrović.

Utakmica između Norveške i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45 na stadionu "Uleval" u Oslu.

Pobjednik će igrati sa boljim iz susreta Škotska - Izrael 12. novembra, a domaćin tog meča biće Norveška ili Srbija.

(TANJUG)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC