• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamalo odustao od fudbala, igrao u sedmoj ligi, a sada je "devetka" Italije: Filmska priča italijanskog Vardija!

Autor Nikola Lalović

Frančesko Kaputo je pravi heroj iz naroda, čovek koji nije odustajao i na kraju je stigao do svojih snova.

 Francesko-Kaputo-Italija-Sasuolo-sedma-liga-Dzejmi-Vardi Izvor: Guliver/Getty images/Photo by Claudio Villa/Getty Images

Italija je ovu reprezentativnu pauzu iskoristila da odigra prijateljski meč sa Moldavijom. Pobedili su 6:0, Stefan El Šaravi je postigao dva gola, ali se na ovom meču desilo nešto mnogo bitnije. 

U 23. minutu meča napadač Sasuola Frančesko Kaputo postigao je drugi pogodak na meču i tako ispisao najslavniju stranicu svoje životne priče, koja je zaista filmska. 

Možda će vas zanimati

Kaputo je na ovom meču sa 33 godine debitovao za "azure", a odmah je na debiju i postigao prvi gol za nacionalni tim. Saigrač Filipa Đuričića se tako upisao u istoriju kao najstariji debitant u istoriji reprezentacije koji je na prvom meču za Italiju postigao pogodak.

Ovaj brzonogi napadač do reprezentacije nije stigao na uobičajeni način. On je kao tinejdžer razmišljao da odustane od fudbala, jer ga nijedan ozbiljan klub nije želeo. Tako je karijeru sa 18 godina počeo u sedmoligašu Toritu. Posle odličnih partija sledeću sezonu je proveo u Altamuri, pa je prešao u Noikataro. 

Tu ga je primetio Antonio Konte, koji je tada vodio Bari. Doveo ga je i sa njim je u sezoni 2010/11 prvi put zaigrao Seriju A. Ipak, te sezone se nije proslavio i postigao je samo jedan pogodak.

Potom su usledile godine provedene u Seriji B u dresu Barija, Virtusa i Empolija. Upravo je u Empoliju počeo njegov uspon. U sezoni 2017/18 postigao je 26 golova i bio najbolji strelac drugog ranga italijanskog takmičenja. Tako je uveo Empoli u Seriju A, gde je naredne sezone postigao čak 16 golova. 

Prošle sezone stigao je u Sasuolo i odmah postigao 21 gol u sezoni, a ovu takmičarsku godinu je počeo sa tri gola u tri meča, Izgleda da za Frančeska Kaputa život stvarno počinje u tridesetoj!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC