• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz FS BiH pisali gradonačelniku Zenice: "Zmajevi" više neće igrati na "Bilinom polju" zbog vrijeđanja Saveza!

Autor mondo.ba

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić uputio je pismo gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, u kojem u oštrom tonu navodi da reprezentacija BiH više neće igrati na "Bilinom polju".

 FS BiH: Zmajevi više neće igrati u Zenici zbog uvreda čelnicima Saveza Izvor: MONDO/Samir Cacan

Pismo je potpisao generalni sekretar FS BiH Adnan Džemidžić, koji je u oštrom tonu govorio o utakmici sa Holandijom (0:0) na kojoj su se čula skandiranja protiv rukovodstva Saveza i reprezentativaca BiH.

Pismo, koje su prenijeli zenički i sarajevski mediji, prenosimo u kratkim crtama.

Možda će vas zanimati

"Poštovani gradonačelniče, ovim pismom se obraćamo Vama kao prvom čovjeku Grada Zenice, a ujedno koristimo priliku da upoznamo i uvažene vijećnike Gradskog vijeća Zenice sa novonastalom situacijom. Sramno je ono što smo juče doživjeli u gradu u kojem je FS BiH svojim direktnim angažmanom omogućio da bude mjesto vrhunskih sportskih dešavanja, prvi prioritet za odigravanje međunarodnih utakmica i redovna adresa za dolazak velikog broja konzumenata utakmica naše nacionalne selekcije. Sve ono što je moglo biti najbolje, od fudbalskih projekata do epskih utakmica, vezano je za ovaj grad.

I onda se dešava ono čemu je bosanskohercegovačka javnost juče svjedočila, kao i široki TV auditorijum, kada se grupa huligana sa južne tribine od prvog sudijskog zvižduka ustremila i žestoko okomila na sve što ima veze sa FS BiH. Prije svega na predsjednika Saveza, time i na članove Izvršnog odbora, kao i stotine radnika koji participiraju u radu krovne kuće fudbala u Bosni i Hercegovini. Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je veoma neprilično i navesti u pisanoj formi.

Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom ‘dirigenta’ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priredbu", navodi se u pismu upućenom Fuadu Kasumoviću.

Izvor: Anadolija/Denis Zuber

Iz Fudbalskog saveza BiH je poručeno da do daljnjeg "zmajevi" neće igrati u Zenici.

"Ne znamo kako, ali ćete morati bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto naša državna reprezentacija neće više igrati u Zenici", navodi se u pismu Džemidžića.

U Savezu su mišljenja da je negativna priča počela zbog Fudbalskog kluba Čelik.

"Indikativno je da je sve krenulo prije nekoliko dana kada je u FS BiH stigao dopis iz Čelika u kojem se traži prethodna najava za ulazak u stadion našeg osoblja, a sve pred početak nastavka drugog kruga takmičenja UEFA Lige nacija".

Na kraju pisma, Savez je još jednom potvrdio da "zmajevi" više neće igrati na "Bilinom polju".

"Jasno i glasno kažemo - reprezentacija Bosne i Hercegovine neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu 'Bilino poljep dok god budemo 'dežurni krivci' za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice", navedeno je u dopisu koji je u ime FS BiH potpisao gensek Džemidžić.

Iz gradske uprave Zenica najavljena je za sutra (srijeda, 14. oktobar) konferencija za štampu na temu "Problematika vezana za odigravanje utakmica fudbalske reprezentacije BiH na stadionu 'Bilino polje' u Zenici". Javnosti će se obratiti gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i savjetnik Gradonačelnika za prostorno uređenje Mirsad Heleg, prenijeli su zenički mediji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC