• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kviz za navijače Partizana: Stanoje zna sa Zvezdom, u derbijima je postao heroj Grobara - da li još pamtite te mečeve?

Autor Mladen Šolak

Crno-bijeli, koliko dobro pamtite trenerske derbije Aleksandra Stanojevića i da li se sjećate i njegovih igračkih okršaja protiv vječitog rivala? Testirajte pamćenje u MONDO kvizu!

 Vječiti derbi Partizan Crvena zvezda kviz Izvor: MN PRESS

Aleksandar Stanojević (46) postao je prije deset godina jedan od omiljenih trenera Partizana u novijoj istoriji zbog nekoliko krupnih razloga – osvajanja titula, plasmana u Ligu šampiona, ali možda i najviše zbog perfektnog učinka u "vječitim derbijima" u Superligi.

I dalje mladi stručnjak, koji je u Partizanu odrastao, igrao u prvom timu i počeo trenersku karijeru, vodio je crno-bijele u četiri prvenstvena meča protiv "vječitog" rivala i u njima ostvario četiri pobjede bez primljenog gola i uz gol razliku 5:0.

Možda će vas zanimati

Njegovo ime postalo je početkom decenije sinonim za pobjede nad Zvezdom, a njegova pojava kraj terena ulivala je i igračima i navijačima Partizana mir i vjeru da će se na kraju najvažnijeg dana oni radovati.

Ove nedjelje u 17 časova, na praznom stadionu u Humskoj, Stanojević će ponovo predvoditi crno-bijele u najvećoj utakmici srpskog fudbala i velika je šteta što zbog razumljivih razloga neće biti gledalaca na susretu "vječitih".

Biće to njegov sedmi trenerski okršaj protiv Zvezde, a trenutni skor u svim mečevima mu je 5-1, uz poraz u revanšu polufinala Kupa, koji nije spriječio Partizan da uđu u finale.

Uoči nedeljne utakmice, Stanojević je u petak govorio o svom problemu da brzo uigra praktično novi tim, ojačan nizom novih igrača u završnici prelaznog roka, a osvrnuo se i ka porukama iz Ljutice Bogdana o dominaciji crveno-bijelih.

"Budite dominantni u 10 derbija, pa onda pričajte o tome", rekao je trener Partizana, uz podjsećanje na to da je njegov tim u prethodnim mečevima pobjeđivao Zvezdu u nizu, čuvao svoj gol i stvorio seriju uspjeha i pod vođstvom Save Miloševića, svog saigrača iz omladinskih dana u Humskoj.

Izvor: MN PRESS

U svom prošlom mandatu, Stanojević je odlično znao kako da dovede svoj klub do pobjede u najvažnijim utakmicama, poslije kojih se trijumfi najslađe slave, a porazi najduže bole. Navijači Partizana zato su sa velikom pažnjom i pod jakim emocijama ispratili njegov povratak u klub, na mjesto uspjeha.

Crno-bijeli, riješite zato ovaj kviz o Stanoju i njegovim derbijima pred još jedan najveći meč domaćeg fudbala (nedjelja, 17):

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC