• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deki Stanković je dobro posložio Zvezdu: Vladimir Stojković raspoložen pred 20. derbi u Partizanu

Autor Nebojša Marković

Golman crno-belih je raspoložen pred 163. "večiti" derbi.

 Deki Stanković je dobro posložio Zvezdu: Vladimir Stojković raspoložen pred 20. derbi u Partizanu Izvor: YouTube/FK Partizan Beograd/Screenshot

Fudbaleri Partizana u nedelju od 17 časova na svom stadionu dočekuju Crvenu zvezdu u 163. "večitom" derbiju, a biće to meč "biti ili ne biti" za crno-bele.

To je uostalom potvrdio i trener Aleksandar Stanojević, u osvrtu na činjenicu da šampion Srbije u Superligi ima osam bodova više od "parnog valjka". Vladimir Stojković će na tom meču proslaviti jubilej.

Možda će vas zanimati

On će 20. put braniti u "večitom" derbiju otkako je pre 10 godina stigao u Partizan.

Na tribinama stadiona u Humskoj neće biti publike, što je drugi put u istoriji derbija, a Stojković vrlo zanimljivo odgovara na pitanje koliko će mu nedostajati publika, imajući u vidu da se u vrelom ambijentu nalazi "kao riba u vodi".

"Ispade da dobro branim samo kad je stadion ispunjen", nasmejao je golman Partizana sve prisutne.

"Najlepše je za fudbalera ako može da igra pred 100.000 navijača, nebitno čijih. Niko nije srećan ako mora na teren pod teškim uslovima kakve su prazne tribine. Biće hendikep za sve što nema publike, ali i bez njeg derbi nosi dovoljno inspiracije i biće kao i svaki dosad. Sigurno. Nadam se da ću upisati još dosta nastupa u derbijima. Svaki je novo dokazivanje."

U ovaj derbi će Partizan ući sa čak pte novih igrača koji su pristigli u poslednjim danima prelaznog roka, a zbog toga još uvek nije poznato za kojih 11 igrača će se opredeliti trener Stanojević.

Stojković, međutim, ne bira da li će štoperski tandem ispred njega činiti Svetozar Marković i Maki Banjak ili neko drugi.

"Derbi uvek nosi povišenu koncentraciju. Ko god da igra. Ovako velika utakmica se ne igra često na našim prostorima i zato nisu bitna imena. Sveža krv uvek dobro dođe, s nekim od novajlija sam igrao u reprezentaciji, nema tajni između nas. Siguran sam da će nas šef struke namestiti."

Stojković ističe i da Zvezda dobro izgleda.

"Deki Stanković je to dobro posložio. Nemam dilemu da će biti posla za mene, velike borbe svih 90 minuta. Igramo najveću utakmicu srpskog fudbala, za očekivati je da šampion ima dosta šansi", zaključio je Vladimir Stojković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC