• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luku Jovića čeka šest mjeseci zatvora? Podignut optužni prijedlog protiv srpskog fudbalera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski fudbaler u problemu!

 Luka-Jovic-sest-meseci-zatvora-podignuta-optuznica Izvor: MN PRESS

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnijelo je Prvom osnovnom javnom sudu u Beogradu optužni prijedlog protiv okrivljenog srpskog fudbalskog internacionalca i fudbalera Real Madrida Luke Jovića (23) zbog sumnje da se nije pridržavao mjera za suzbijanje i sprječavanje širenja virusa kovid 19 tokom marta u Beogradu.

Možda će vas zanimati

Podsjećamo, Jović nije postupio po rješenju sanitarne inspekcije Ministarstva zdravlja kojim mu je naložena dvonedjeljna mjera kućne izolacije.


Jović je doputovao u Srbiju iz Španije koja je u tom trenutku bila žarište transmisije virusa. Sumnja se da je izvršio krivično djelo Napostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, jer je u periodu obavezne kućne izolacije napuštao mjesto boravišta, a u njegovom stanu zatečena je još jedna osoba.

U martu, na početku primjene mjera, Jović nije zadržan u pritvoru i vraćen je u stan uz upozorenje da će biti uhapšen ako ponovo prekrši zakon. Protiv njega je tad podnijeta krivična prijava u redovnom postupku. U skladu sa Zakonom ponuđen mu je oportunitet. Nakon odbijanja da uplati 3,5 miliona dinara u humanitarne svrhe podnijet je optužni akt u kojem Tužilaštvo traži šest mjeseci zatvora.

Visina iznosa odreženja je u skladu sa zaradom koju uspješni internacionalac ostvaruje u jednom od najvećih fudbalskih klubova na svijetu. Novac koji okrivljeni uplaćuju u državni budžet na ime opotuniteta kako bi se odustalo od krivičnog gonjenja okrivljenog za lakša krivična djela, koristi se u humanitarne i socijalne svrhe, obnovu objekata i nabavku opreme u nadležnosti Ministarstva zdravlja, prosvjete, kulture, crkve...

(Informer/MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC