• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je večeras razbio Real: Šahtjorovo čudo od djeteta je plesalo u Madridu

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Do večeras niste znali za njega, ali polako, postaće veoma poznat.

 ateus Kardoso Lemos Martins - Tete Fudbaler Šahtjora koji je razbio Real Madrid Izvor: Tanjug/AP/Manu Fernandez, Manu Fernandez/AP

Real je uspio da primi tri gola u roku od 13 minuta, od 29. do 42. minuta prvog dijela igre. Na prvom meču u ovosezonskom izdanju Lige šampiona blistao je fudbaler Šahtjora.

Mladi Brazilac Tete je postigao prvi gol na meču, uputio je udarac nakon kog je Varan zatresao sopstvenu mrežu, a zatim i petom asistirao za treći gol ukrajinskog tima.

Možda će vas zanimati

 Pa ko je onda čudo od djeteta, igrač o kom će se pričati u narednom periodu?

Tete je ponikao u Gremiju, jednoj od najboljih brazilskih škola fudbala, a u Evropu je stigao u februaru 2019. godine. Za godinu i po dana u Šahtjoru odigrao je 51 meč, postigao 13 golova i asistirao još deset puta.

Za momka koji ima tek 20 godina, više nego solidno. Tete je rođen u februaru 2000. godine, a redovan je u reprezentaciji svoje zemlje do 20 godina.

Ove sezone u Šahtjoru, ipak, nije ostavljao tako dobar utisak. Na dosadašnjih sedam mečeva u sezoni imao je samo dvije asistencije, pa je rijetko ko mogao da zamisli da će eksplodirati baš na stadionu Alfredo di Stefano koji Real prinudno koristi za mečeve ove sezone.

Zapravo, on je tek u posljednjem kolu uspio da se izbori za mjesto startera, a vjerovatno je na to uticala i situacija sa korona virusom, pošto ukrajinski tim nije mogao da računa na desetoricu fudbalera, od kojih su neki planirani i za startnu postavu.

Izgleda da je za Ligu šampiona veoma dobro imati u rezervi brazilskog talenta kog ste prije manje od dvije godine matičnom klubu platili 15 miliona evra. U nekom trenutku se isplati! Mateus Kardoso Lemos Martins - Tete, se isplatio večeras.

Real je nešto slično probao sa Vinisijusom Žuniorom.

(mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC