• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim nije krio nezadovoljstvo: Dramatično smo oštećeni!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Željezničara nakon duela sa Zrinjskim pričao o zgusnutom rasporedu u m:tel Premijer ligi BiH.

 Amar Osim nije krio nezadovoljstvo: Dramatično smo oštećeni! Zgnusnut raspored utakmica Željezničar Izvor: Damir Hajdarbasic/www.fkz.ba

Pobjedom nad Zrinjskim 1:0, u zaostalom meču 6. kola m:tel Premijer lige BiH, fudbaleri Željezničara probili su se na drugo mjesto, pa sada imaju četiri boda zaostatka za gradskim rivalom Sarajevom.

Dakle, dva sarajevska tima drže prve dvije pozicije u ligi, a naredne srijede odigraće gradski derbi, te će i jedni i drugi imati priliku da se dodatno učvrste u samom vrhu.

Možda će vas zanimati

Trener "plavih" Amar Osim, u izjavi za TV Arena Sport nakon meča, istakao je da je njegova ekipa dobro izgledala na terenu, za razliku od nekih ranijih mečeva, protiv uslovno rečeno manjih ekipa.

"Teže je igrati protiv Zrinjskog, koji je super ekipa, nego protiv nekog slabijeg. Ali takve ekipe ostavljaju nam više prostora. Ne previše, ali imamo nekog prostora, kao i oni. U tom nekom prostoru se ponekad snađemo. Večeras smo gledali da ne primimo gol, iskreno, znam to po sebi, a vjerovatno je i kod njih bilo tako. Tražili smo nešto, dočekali to nešto, pobijedili, jer bilo je jasno ko da gol, pobijediće", u svom stilu prokomentarisao je Osim duel sa Mostarcima.

Zgusnut raspored utakmica nikako ne odgovaraju iskusnom stručnjaku. Ipak, nije Željezničar jedini, ali je Osim naglasio da je njegov tim drastično oštećen ritmom srijeda-subota/nedjelja.

"Nama je težak. Dramatično smo oštećeni ovim rasporedom. To kažem sada, a reći ću to još koji put, ne brinite se. Pogledajte naš raspored i onaj koji je trebalo da bude i sve će vam biti jasno. Ali OK, tako je to neko napravio, mi se toga moramo pridržavati i poštovati. Ali, oštećeni smo", ponovio je trener Željezničara nekoliko puta.

Naglašava da je njegova ekipa srećno i spretno došla do tri boda, ali i zasluženo.

"Momci su se borili večeras i zaslužili su ovog zbog truda. To je ono što me veseli, nakon dvije utakmice bez energije i želje. Večeras je želja bila prisutra i uz malo sreće pobijedili smo jako kvalitetnog protivnika", zaključio je Osim.

Željezničar nakon večerašnjeg trijumfa ima 25 bodova, a prije duela sa Sarajevom, igraće još jedan meč na "Grbavici". Za vikend će, u okviru 13. kola, ugostiti Radnik.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC