Fudbal

Takmičarska komisija FS BiH donijela odluku: Sarajevo - Posušje 2:2!

Autor Dragan Šutvić

Meč na Koševu će biti registrovan postignutim rezultatom, potvrđeno je za MONDO.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Utakmica šestog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Posušja zvanično je, odlukom Takmičarske komisije FS BiH, registrovana rezultatom 2:2, potvrdio je za MONDO predsjednik ovog tijela Mirsad Drljević.

Ovog ponedjeljka je, naime, održana telefonska sjednica TK FS BiH, na kojoj je donesena jednoglasna odluka da se utakmica igrana u subotu registruje rezultatom kojim je i završena, iako bordo tim u posljednjim sekundama nije na terenu imao igrača ispod 21 godine, a što je u obavezi, prema Propozicijama FS BiH.

Naime, kad se već očekivao kraj meča, Nidal Čelik je dobio crveni karton, pa je domaćin ostao bez jedinog "bonus" igrača, a istovremeno trener Sarajlija Zoran Zekić nije mogao da reaguje jer je već ranije izvršio svih pet izmjena.

Na kraju je donesena odluka da Sarajevo nije prekršilo Propozicije i da se utakmica registruje onako kako je na terenu i završena. 

Podsjetimo, ranije tokom sezone je okršaj Zrinjskog i Posušja dobio epilog "za zelenim stolom". U 56. minutu utakmice u Mostaru, teren je napustio Vinko Rozić, jedini igrač u gostujućoj ekipi koji odgovara U-21 pravilu.

Tek tri minuta kasnije Posušje je reagovalo i na teren poslalo Leonarda Petrovića umjesto Nikole Mandića, ali je "šteta već bila napravljena", gosti su već bili prekršili pravilo o "zaštićenom godištu", pa je umjesto minimalne pobjede (1:0) Zrinjski slavio trijumf službenim rezultatom.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)