• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija igra za Eurobasket, devojke, hrabro! Ovo je prva "meč lopta" i neće biti lako

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Prva utakmica odluke!

 Srbija igra za Eurobasket, devojke, hrabro! Ovo je prva "meč lopta" i neće biti lako Izvor: MN PRESS

Ova subota je jako važan dan ženske košarkaške reprezentacije.

Izabranice Marine Maljković igraju od 16 časova protiv Turske u Istanbulu kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo, a pobeda će im omogućiti da se vrate na smotri najboljih ekipa kontinenta.

Možda će vas zanimati

U suprotnom, tu je i dalje povoljna situacija, jer devojke trenutno imaju skor 3-0 i pred sobom i februarski ciklus, u kojem će igrati protiv Albanije (0-3) i Litvanije (1-2). Plasman na Eurobasket obezbediće pobednice grupa, kao i pet drugoplasiranih ekipa.

Selekcija Turske je domaćin aktuelnog "babla", ima skor 1-1, a naš tim je u prvom meču u Beogradu pobedio u izuzetno dramatičnoj utakmici.

U prvoj utakmici u "balonu" naša ekipa je savladala Litvaniju, ali selektorka Marina Maljković opominje da je pred devojkama sada mnogo teži posao.

"To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi. Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu. Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter. Mi smo tim koji je navikao na nezgodne, teške utakmice i moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Litvanije da bismo pobedile. S obzirom na to da Albanija nije tu, Turska se sprema samo za utakmicu protiv nas. Stvarno žele da nam vrate za taj poraz u Beogradu i to i najavljuju. Odlučiće veća želja na toj utakmici, definitivno… Dobro se znamo. mi ćemo dati sve od sebe da pokušamo da pobedimo", rekla je selektorka Marina Maljković.

I Sonja Vasić je sigurna da će biti mnogo teže.

"Nećemo imati taj luksuz da dozvoljavamo sebi neke greške. Turkinje su mnogo agresivnije, one će daleko bolje reagovati kada mi postavimo agresivnu igru. Prostor za greške i opuštanje koji smo imali protiv Litvanije, u subotu nećemo imati… Ulog je ogroman, a to je direktan plasman na Evropsko prvenstvo i zato ćemo sve morati da budemo sto posto spremne i skoncentrisane", poručila je ona.

Devojke, srećno! 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC