• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brat joj je NBA zvezda, otac legenda na koledžu: Upoznajte Ivon, novu reprezentativku Srbije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajna košarkaška porodica Anderson dala je Srbiji plejmejkera.

 Brat joj je NBA zvezda, otac legenda na koledžu: Upoznajte Ivon, novu reprezentativku Srbije! Izvor: Youtube/printScreen

Srbija se pojačala na mestu organizatora igre, a Marina Maljković će u narednom periodu, zbog gustog kalendara, imati na raspolaganju i Ivon Andersen.

Amerikanka koja već godinama igra u Evropi je dobila srpski pasoš, a uskoro će i debitovati u dresu Srbije.

Možda će vas zanimati

O njoj možda ne znate mnogo, ali to je samo na prvi pogled. Impresivno porodično stablo u kom su jedna koledž legenda i jedna zvezda NBA lige su dobar CV za novog plejmejkera.

Otac Ivon Anderson je Majk, trenutni trener koledža ''Sveti Džon'' iz Kvinsa, gde radi od prošle godine. On je prava legenda američke koledž košarke i trenutno tek jedan od četvorice trenera sa više od 15 godina iskustva, u kontinuitetu.

Do sada je radio u Tulsi i Arkanzasu kao pomoćnik, a zatim samostalno u Univerzitetu Alabama, Misurija i Arkanzasu. Pod njegovom komandom stvoreno je dvadesetak igrača koji su kasnije završili u NBA.

Najbitiniji od njih su Bobi Portis i Demar Kerol, a ovaj drugi je posebno zanimljiv za našu priču.

Njegova majka je sestra Majku Andersonu, što znači da je legendarni koledž trener od svog sestrića uspeo da napravi NBA zvezdu. Tokom bogate karijere Kerol je igrao za Memfis, Hjuston, Denver, Jutu, Atlantu, Toronto, Bruklin, San Antonio i ponovo Hjuston, u kom je i trenutno.

Kerol (34) ima sjajnu karijeru, a u čak sedam NBA sezona je igrao plej-of. Najbolje partije je pružao u Atlanti, Torontu i Bruklinu, a sada kao veteran nema toliko veliku ulogu u timu.

Najbolji potezi Kerola u prethodnoj sezoni.
Izvor: YouTube/Houston Rockets

Sa svojim ujakom je sarađivao na Univerzitetu Misuri, a Ivon Anderson (30) je, iako poreklom iz Arkanzasa, pohađala koledž u Teksasu.

Ona nikada nije stigla do WNBA lige, ali je preko Švedske i Italije došla u Galatasaraj, gde je sarađivala sa Marinom Maljković. Ta saradnja je ubedila selektorsku srpske reprezentacije da joj ukaže šansu i u nacionalnom timu.

Američka košarkašica je kasnije igrala za Olimpijakos, Mersin, Beiktaš i Veneciju, a u prethodnoj sezoni je za italijanski tim postizala 14 poena, uz 3,6 skokova i 4,4 asistencije na meču.

Visoka je 175 centimetara, večito je nasmejana i često se na terenu pojavljuje sa neobičnim frizurama. Što se tiče košarke, kažu da je neverovatno spremna i da može da odigra dve utakmice bez prestanka.

Ivon Anderson je druga Amerikanka koju ćemo gledati u dresu Srbije, nakon Danijel Pejdž(ić).

Nova reprezentativka Srbije.
Izvor: Youtube/Bircan Taskin - Player AGENT

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC