• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zvezda godinama nije bila ovako kvalitetna": Zagorca raduje napredak, priznaje greške Partizana

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Zadovoljan je prvotimac crno-belih, uprkos porazu u derbiju

 "Zvezda godinama nije bila ovako kvalitetna": Zagorca raduje napredak, priznaje greške Partizana Izvor: MN PRESS

Prilično dramatičan "večiti" derbi odigran je prvi put bez publike. Crvena zvezda je pobedila Partizan 86:85, iako su crno-beli imali šut za pobedu i promašili.

Rade Zagorac ipak ne klone duhom, kaže da ga raduje napredak i ističe da bi svi u timu dali loptu Kodiju Miler-Mekintajeru za poslednji posed, ali je istakao i Zvezdin kvalitet.

Možda će vas zanimati

"Kvalitetna utakmica u punom smislu te reči. Stiče se utisak da Zvezda dugi niz godina nije imala ovakav individualni kvalitet na svim pozicijama, sa po nekoliko igrača spremnih da u svakom trenutku naprave prevagu i da budu meč 'viner'", rekao je Zagorac za klupsku televiziju.

Partizan je igrao bez Ognjena Jaramaza, Novice Veličkovića, Erika Mike i sa rovitim Markusom Pejdžom.

"Pokazali smo dobru utakmicu u smislu da smo ostali pri nekom sistemu, da nismo bežali pri velikim razlikama za Zvezdu. Ono što trener od nas insistira da makar kakav razvoj bude na terenu, da budemo u sistemu, da razlog pobede i poraza bude sistem, što je vrlo pošteno i fer. Što se tiče same utakmice, raduje povratak sa neke velike razlike i spremnost i odlučnost da se ne odustane i da se istraje u nezgodnim momentima", rekao je Zagorac.

Sledi reprezentativna pauza, koja će dobro doći Partizanu.

"Period da se neki rad, četiri pobede i ovu kvalitetnu utakmicu, iz koje može da se izvuče dosta dobrog, nadograđuje. Mi nemamo luksuz da se oslanjamo na potencijal, već samo na kvalitet, jer je takva situacija na tabeli, ali raduje što su svi spremni da se uhvate u koštac s time", rekao je Zagorac.

Zvezda je u samom finišu prvog poluvremena vezala dve trojke za samo tri sekunde, iskoristivši dekoncentraciju Partizanovih igrača.

"Razlika u vrhunskoj košarci, protiv vrhunskih ekipa, jeste što se kažnjavaju sitni propusti koji nemaju veze sa sistemom. Poslednja odbrana, umesto objektivno šanse da se ne primi nijedan poen, primilo se šest i to je na ovakvim utakmicama jako velika kazna. Laički ne treba da se gleda da smo izgubili jedan, a primili šest, da bismo dobili pet, daleko od toga, ali je veliki luksuz dozvoliti takve propuste, kojih nije bilo mnogo na ovoj utakmici. Uglavnom, raduje napredak", rekao je Zagorac.

Poslednji napad išao je preko Miler-Mekintajera, koji je uhvatio defanzivni skok šest sekundi pre kraja, pretrčao teren, prišao Zvezdinom košu i promašuje "flouter".

"Kada bismo birali, svi bismo dali loptu Kodiju, on je imao najbolju nameru u tome. Jako je teško u pet sekundi napraviti racionalno rešenje pod pritiskom igrača i vremena. Hrabro je uzeo šut i odgovorno je pristupio tome i verovatno neka odgovornost koju ima za dalje i kao borac i sada ima veliku želju i odgovornost da to vrati u nastavku sezone, što sam siguran da će uraditi", rekao je Zagorac.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC